Exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru lichidarea unui incendiu, la Pădurea Noroieni

În data de 08.10.2015, la ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru lichidarea unui incendiu la fondul forestier, respectiv Ocolul Silvic Satu Mare – Pădurea Noroieni. Conform scenariului, incendiul a izbucnit la litiera pădurii cu posibilitate de extindere la coronamentul copacilor.

img-20130429-180147La faţa locului s-au deplasat forţe din cadrul Detaşamentului de pompieri Satu Mare, cu două autospeciale de stingere. Ajunşi la faţa locului la ora 11:14 s-a constatat că ardea liziera pădurii pe o suprafaţă de aproximativ 0,5 ha.

De asemenea a fost activată şi grupa operativă din cadrul inspectoratului, care s-a deplasat la locul intervenţiei. Datorită complexităţii intervenţiei, în sprijin a fost chemată şi o autospecială din cadrul Secţiei de pompieri Carei.

Conform planurilor de cooperare, s-au deplasat şi forţe din cadrul I.J.J. Satu Mare, I.P.J. Satu Mare, Batalionul 52 Geniu, S.V.S.U. Lazuri, S.V.S.U. Micula, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi Direcţiei Silvice Satu Mare.

Exerciţiul a urmărit în principal cooperarea între forţele participante precum şi verificarea viabilităţii Planului propriu de intervenţie împotriva incendiilor în masă şi a Planului operativ de intervenţie pentru stingerea incendiilor de proporţii izbucnite la fondul forestier al Direcţiei Silvice Satu Mare, Ocolul Silvic Satu Mare – Noroieni şi îmbunătăţirea conţinutului acestora, pe baza concluziilor şi învăţămintelor desprinse pe timpul desfăşurării exerciţiului.

În scenariul exerciţiului a fost inclusă şi o situaţie tactică în care elemente de muniţie neexplodata rămase din cel de-al Doilea Război Mondial au explodat rănind 3 persoane.

Echipa pirotehnică a executat asanarea terenului, iar echipajul S.M.U.R.D. chemat în sprijin a acordat primul ajutor şi a asigurat transportul răniţilor la spital.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 8, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.