Elevii Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia” au vizitat Sinagoga din Satu Mare

În data de 7 octombrie 2015, elevii de la Colegiul Tehnic “Unio-Traian Vuia” au realizat o vizită la Sinagoga Evreiască din Satu Mare. La această activitate ei au fost însoţiţi de profesorul de istorie Adrian Roman. 

IMAG1912Gazda primitoare a fost Nicolae Decsei, preşedintele comunităţii evreilor din Satu Mare. Acţiunea face parte din activităţile desfăşurate cu ocazia comemorării “Zilei Holocaustului din România”, 9 octombrie.

Pe parcursul vizitei, elevii au aflat informaţii despre evoluţia comunităţii evreilor din judeţul Satu Mare până în zilele noastre, despre importanţa sinagogii pentru viaţa cultică, despre deportarea evreilor din Satu Mare în timpul holocaustului.

IMAG1931Elevii au fost încântaţi de lucrurile aflate, de pictura din sinagogă, care datează din anul 1892. De asemenea, ei au fost invitaţi la un concert care va avea loc la Sinagogă, în data de 9 octombrie 2015 la ora 18.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 9, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.