Educație pentru sănătate, la Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia” Satu Mare

La Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia” a avut loc o activitate de prevenire a consumului de alcool în rândul minorilor. Activitatea a fost susținută de dr. Pallai Ildiko, reprezentantă a Direcției de Sănătate Publică, Satu Mare, în calitate de invitat și specialist în domeniul sănătății.

DSC01257Dr. Pallai Ildiko le-a explicat elevilor din clasele a IX-a, într-un limbaj accesibil, care sunt consecințele consumului de alcool în rândul adolescenților, factorii care îi predispun la consum și care sunt mijloacele și modalitățile de prevenire a acestuia.

Educația pentru sănătate este o prioritate în școală, urmând a fi desfășurate și alte activități în acest sens. Scopul principal al educației pentru sănătate este promovarea sănătăţii prin informarea și educarea populaţiei pentru a cunoaşte manifestările bolilor şi prevenirea lor, prin dobândirea unor atitudini şi deprinderi care să fie favorabile sănătăţii și nu în ultimul rând prin implicarea activă a populaţiei în domeniul păstrării sănătăţii, oamenii putând să ia decizii privind propria stare de sănătate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 octombrie 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.