Cinci sătmăreni au ajuns la spital zilele trecute, în urma consumului de ciuperci otrăvitoare

În perioada 9-11 octormbrie 2015, echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare au intervenit la 245 de solicitări, dintre care 199 de cazuri pentru urgenţe.

internareSâmbătă, 10 octombrie, la ora 00.24, Ambulanţa a fost solicitată în Atea, la un cuplu (o femeie de 61 de ani şi un bărbat de 63 de ani) pentru simptome gastro-intestinale, apărute la scurt timp după consumul de ciuperci. Având în vedere circumstanţele, cazul a fost interpretat ca şi intoxicaţie cu ciuperci, ambii pacienţi fiind transportaţiu pentru investigaţii şi tratament la Unitatea de Primire Urgenţe Satu Mare.

Duminică, 11 octombrie, la ora 15.00, aproape simultan, Ambulanţa a fost solicitată la un copil de 11 ani din Micula pentru greţuri, vărsături, diaree, somnolenţă şi la Crucişor pentru un bărbat de 60 de ani şi o tânără de 15 ani, ambii cu greţuri şi vărsături. Elementul comun al celor trei a fost consumul de ciuperci cu 1-2 ore înainte de instalarea simptomelor. Toţi au fost transportaţi cu funcţii vitale în limite normale la U.P.U. Satu Mare pentru investigaţii suplimentare şi tratament.

Atenţie la ciupercile pe care le consumaţi! Cea mai sigură cale de a ne ţine departe de intoxicaţiile cu ciuperci este prevenţia. Consumaţi numai ciuperci de cultură, comercializate în spaţii autorizate şi identificate de specialişti. Identificarea ciupercilor comestibile nu este un procedeu simplu şi nu merită să ne punem sănătatea şi chiar viaţa în pericol.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 12, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.