Suspecții în cazul celor 25 de furturi din locuințe au fost trimiși în judecată

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au finalizat cercetările în  cazul celor doi sătmăreni suspectaţi de comiterea a 25 de furturi din locuinţe, din zona Negreşti-Oaş, propunând trimiterea în judecată a acestora pentru infracţiunile săvârşite.

furt locuintaÎn urma probării activităţii infracţionale a celor doi suspecţi, Vasile S., de 44 de ani şi S.V., de 17 ani, a rezultat că aceştia au comis în perioada mai 2012  – ianuarie a.c., 25 de furturi din locuinţe, cauzând un prejudiciu de aproape 300.000 lei. Suspecţii acţionau conform aceluiaşi plan: alegeau case nelocuite, mai ales din zona Negreşti-Oaş, ai căror proprietari erau plecaţi la muncă în străinătate, şi, profitând de acest aspect, pătrundeau prin efracţie în incintă, furând bunurile de valoare găsite.

În cursul lunii ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi de luptătorii de acţiuni speciale, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în localitatea Odoreu, în urma cărora au fost reţinuţi cei doi suspecţi şi au fost ridicate bunuri provenind din comiterea infracţiunilor de furt. De altfel, pe parcursul anchetei, poliţiştii au recuperat 11 televizoare LCD, dar şi aparatură electrică şi alte obiecte de uz casnic, furate de suspecţi din locuinţe, bunuri ce au reintrat în posesia părţilor vătămate.

La finalizarea cercetărilor în acest caz, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş, care a coordonat activităţile de urmărire penală, propunându-se trimiterea în judecată a celor doi suspecţi pentru furt calificat în formă continuată. Bărbatul de 44 de ani, reţinut de poliţişti, se află şi în prezent în Arestul I.P.J., pe numele său instanţa emiţând mandate de arestare preventivă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 14, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.