Congresul PSD a validat alegerea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului

Desfășurat la București, în Sala Palatului, Congresul PSD din 18 octombrie la care au participat peste 4.000 de delegați l-a validat în funcția de președinte al partidului pe Liviu Dragnea. Un aspect important în desfășurarea Congresului l-a constituit condamnarea comunismului și a Mineriadei din iunie 1990. Liviu Dragnea a cerut delegaților să se ridice în picioare ca semn al condamnării comunismului, și a scuzei față de români, pentru că PSD nu a condamnat mai devreme dictatura comunistă. Cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste.

pLiviu Dragnea a pledat și pentru eliminarea corupților din rândurile partidului. ”Nu putem câștiga încrederea oamenilor dacă nu înlăturăm eticheta corupției”. În discursul său Liviu Dragnea a susținut că membrii partidului sunt acuzați pe nedrept că ”sunt baroni, corupți și comuniști”. A susținut că în PSD este nevoie de un cod de conduită care să prevină faptele de corupție. ”Membrii PSD sunt oameni serioși, cinstiți și responsabili dar care s-au săturat să fie acuzați că sunt baroni, corupți și comuniști”. Cei 450.000 de membri ai PSD care au votat la alegerile interne, au dat un semnal de schimbare în PSD, pentru un ”drum nou”.

Liviu Dragnea s-a referit și la votul prin corespondență. Legea referitoare la acesta va fi introdus de PSD în Parlament, cu sau fără sprijinul opoziției. PSD propune reînființarea institutului național de administrație și a unei instituții care să susțină pregătirea politică de stânga. ”Nu putem trimite în administrație oameni insuficienți pregătiți”.

PSD va rămâne la guvernare, cu Victor Ponta, a spus Liviu Dragnea. PSD are forța de a construi un plan de dezvoltare a României pe 25 de ani. Academia Română lucrează la un astfel de proiect. Un alt aspect menționat de Liviu Dragnea s-a referit la problema regionalizării, care ”trebuie să redevină un obiectiv, de asemenea, sincronizarea alegerilor care să se desfășoare o dată la cinci ani.” PSD vrea și în continuare să susțină presa. Liviu Dragnea se gândește la reduceri de TVA, la susținerea pentru angajarea de tineri jurnaliști, la scutirea semnificativă de taxe deoarece ”fără presă o societate este oarbă. O țară fără presă e o țară neinformată”.

Victor Ponta a spus printre altele că în România nu avem opoziție. ”Ei așteaptă să-i aducă la guvernare altcineva, nu oamenii, DNA, PPE, nu știu… Nu credeam să pun asta în 2015. Politic avem un singur adversar: tot pe Traian Băsescu”.

În cuvântul său Ion Iliescu a spus că faptul că avem creșteri economice nu înseamnă că am depășit starea de subdezvoltare, ”avem probleme în recrutarea, pregătirea și promovarea elitelor politice și administrative”.

Congresul PSD, în afara validării alegerii lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului, ca urmare a scrutinului din 11 octombrie, l-a ales în calitate de președinte executiv pe Valeriu Zgonea, cu 2.582 voturi, devansându-l pe contracandidatul său Constantin Nițu, care a obținut 1.123 voturi. De asemenea, Congresul a ales 14 vicepreședinți. Aceștia sunt: Andrei Dolinescu, 3.439 voturi, Victor Negrescu 3.162 voturi, George Pop, 3.070 voturi, Ionuț Vulpescu, 2.994 voturi, Nicolae Bănicioiu, 2.983 voturi, Mihai Tudose, 2.827 voturi,Viorel Ștefan, 2.737 voturi, Gheorghe Șimon, 2.503 voturi, Gabriel Vlase, 2.436 voturi, Mihai Chirică, 2.339 voturi, Gabriela Firea, 3.122 voturi, Lia Olguța Vasilescu, 3.044 voturi, Ecaterina Andronescu, 2.914 voturi, Doina Pană, 1.834 voturi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 19, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.