Casa Județeană de Pensii a încasat în primele 9 luni 1.135.287 lei din contribuții la asigurări sociale

În sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare s-a desfășurat miercuri, 21 octombrie ședința Colegiului Prefectural, condusă de prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, alături de subprefectul Altfatter Tamás, directorii Ramona Antonescu și Raul Băbțan. Au participat consilieri, șefi de instituții din subordine.

DSC00121La ordinea de zi au fost prezentate informări detaliate în legătură cu activitatea Casei Județene de Pensii și a Apelor Române filiala Satu Mare, precum și despre Poliția Forestieră, mai recent înființată.

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou a făcut o amplă informare a activității instituției în primele nouă luni ale anului 2015. Din materialul prezentat a reieșit că s-au stabilit drepturi de pensie la 1.984 de persoane, s-au soluționat modificări ale drepturilor de pensie la 2.937 de persoane, s-au efectuat 1.854 de treceri din oficiu în pensie de limită de vârstă, din pensie de invaliditate, pensie anticipată sau anticipată parțial. Au fost soluționate 675 de solicitări de stagii, s-au încheiat un număr de 403 contracte de asigurare. Până în prezent s-a încasat suma de 1.135.287 lei contribuții la asigurări sociale. S-au soluționat un număr de 2781 cereri de ajutor de deces, în valoare de 6.630.644 lei. S-au distribuit 3433 bilete de tratament, s-au acordat 1402 de răspunsuri la solicitarea statelor membre privind recunoașterea vechimii realizate în România și s-au emis 621 de decizii privind pensiile comunitare. S-au efectuat 900 audiențe și s-au expertizat un număr de 11.028 persoane în cadrul Compartimentului de Expertiză Medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Satu Mare.

La punctul doi al ordinei de zi au fost prezentate Realizări și perspective ale gospodăririi apelor în județul Satu Mare. În cadrul Programului de Gospodărire a Apelor 2015, s-au executat următoarele lucrări: Reprofilarea albiei râului Crasna, completarea terasamentelor pe digurile râului Crasna în localitatea Craidorolț, pe o lungime de 2,5 km, lucrare executată în cursul lunilor iulie-august 2015, decolmatarea pârâului Rodina, aval acumulare Borlești (protocol cu primăria Pomi), decolmatare canale de fugă la subtraversări pe râul Tur, pârâul Talna și pe valea Albă și completări terasamente pe râul Tur și Talna.

În cursul anului 2015 au fost amenajate parțial Valea Rea și Valea Albă din județul Satu Mare, Watman-Sistem informațional de management integrat al apei – etapa I, punerea în siguranță a liniei continue de apărare pe râul Crasna în zona localității Giorocuta și Supuru de Jos, lucrări executate parțial.

De asemenea, se vor realiza amenajări pe râul Someș, Valea Lechincioara, Valea Bârloagelor, Crasna și afluenții în aval de acumularea de la Vârșolț.

La diverse, comisarul șef Maria Antal din partea Comisariatului de Regim Silvic și Cinegetic Oradea-Satu Mare,  a prezentat o informare privind înființarea și atribuțiile Gărzii forestiere.

În încheierea ședinței, prefectul dr. Eugeniu Avram s-a declarat mulțumit de activitatea celor două instituții care au prezentat rapoartele și le-a felicitat. Dr. Eugeniu Avram a prezentat programul manifestărilor organizate de Ziua Armatei și a invitat pe toți cei prezenți să fie alături de el atât la Satu Mare cât și la Carei, la toate momentele din program.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.