Proiectul STPU-Sprijinirea tinerilor prin promovarea uceniciei, Organizarea de Focus Grupuri cu părțile interesate

ANOFM implementează din martie 2015 proiectul ”Sprijinirea tinerilor prin promovarea uceniciei-STPU”, proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în parteneriat transnațional cu Universita dei Sapori s.c.a.r.l. ,Provincia di Perugia și Asociația Tinerilor Pro Natura.

ajofm-satu-mareObiectivul general al proiectului este creșterea capacității SPO de a implementa măsuri active pentru tineri pe baza promovării unui model de ucenicie la locul de muncă, drept modalitate de integrare a acestora pe piața muncii, urmărind asigurarea de oportunități sporite de ocupare pentru participarea viitoare pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă a tinerilor care apelează la serviciile publice de ocupare.

În vederea atingerii acestui obiectiv, proiectul va dezvolta/actualiza un model integrat de măsuri și instrumente menite să îmbunătățească activitatea SPO privind integrarea tinerilor pe piața muncii, astfel încât acestea trebuie să se poziționeze față de aceștia în mod clar, drept mediator și facilitator în integrarea lor pe piața muncii, ca și în relația cu angajatorii.

În cadrul acestui proiect, ANOFM, iîmpreună cu partenerii proiectului au desfășurat, în ziua de 19 octombrie 2015, la sediul AJOFM Satu Mare un focus grup cu părțile interesate de problema uceniciei la locul de muncă. Această activitate vizează întâlnirea directă cu reprezentanții rețelei teritoriale de angajatori, sindicate, furnizori de educație și formare profesională, organizații studențești și reprezentanți ai elevilor, în vederea analizării percepției acestora asupra utilității uceniciei și în vederea identificării modalităților de îmbunătățire a modelului pentru sporirea eficacității la nivel teritorial.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul ANOFM, la adresa de e-mail: proiectstpu@gmail.com.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.