Angajatorii pot beneficia de subvenții dacă încadrează în muncă șomeri în vârstă de peste 45 de ani

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare informează angajatorii că pot primi lunar timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

ajofm satu mareDe asemenea, angajatorii care încadrează în muncă șomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condițiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subvenții acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, este necesar ca șomerii încadrați să fie înregistrați în baza de date a agenției și ca raporturile de muncă să fie menținute cel puțin 18 luni.

În primele nouă luni ale anului 2015, ca urmare a aplicării măsurilor prevăzute în Programul de Ocupare a Forței de Muncă al A.J.O.F.M. Satu Mare, au fost încadrate, prin acordarea de subvenții angajatorilor, 100 de persoane peste 45 de ani. Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de agenție, până la sfârșitul lunii septembrie au fost încadrate 4.187 persoane, din care 839 sunt peste 45 de ani și 219 sunt peste 55 de ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 22, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.