Căruțele vor intra în evidența primăriilor și vor putea circula pe drumurile naționale numai cu program

În data de 23 octombrie 2015, vineri, în Sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare. Ședința a fost condusă de șeful A.T.O.P. Satu Mare, Pinter Jozsef și subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás.

DSC00165A fost prezentată Analiza modului de punere în aplicare a Hotărârilor-recomandare emise către autorităţile administraţiei publice locale de A.T.O.P. Satu Mare în anul 2015. Au fost fost prezenți primari și șefi de post din localitățile Satu Mare, Livada, Agriș, Apa, Botiz, Culciu, Doba, Dorolț, Lazuri, Medieșu Aurit, Micula, Odoreu, Păulești, Vetiș.

Din informările prezentate a reieșit că nu există încă suficiente camere de supraveghere în toate comunele, iar liniile continue de pe șosele se întind pe o suprafață prea mare de-a lungul satelor nefiind adaptate la accesul locuitorilor spre intrările de domiciliu. Nici până în prezent, deși s-a dat indicația de a se denumi străzile din localitățile amintite, acest lucru încă nu s-a realizat în totalitate. S-a constatat că încă mai există numeroase căruțe care încurcă circulația, de aceea s-a luat măsura ca în cel mai scurt timp să se facă o evidență la primării cu acestea, iar apoi de comun acord să li se facă un program de circulație pe drumurile naționale.

În cadrul Analizei indicatorilor de performanță minimali ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare pe perioada ianuarie-septembrie 2015, comisarul șef de poliție Vlad Florentin a precizat că în cursul primelor nouă luni ale anului 2015 I.P.J. Satu Mare a fost sesizat cu privire la săvârșirea a 5.165 de infracțiuni. S-au instrumentat 13.422 de dosare penale, cu 2.223 suspecți sau inculpați, fiind rezolvate 4.577 de dosare din care 629 au fost înaintate procurorului cu propunere de trimitere în judecată.

În perioada ianuarie-septembrie 2015, au fost sesizate 174 de infracțiuni stradale, ponderea constituind-o furturile, cu 152 de fapte, 18 tâlhării, 3 ultraje și o infracțiune de tulburare a liniștii publice. În ce privește fraudele vamale, s-au constatat 75 de infracțiuni. În legătură cu cei care au încalcat legislația rutieră, au fost înregistrate 218 accidente rutiere, cu 22 de morți, 103 răniți grav și 176 răniți ușor.

Raportul privind activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean pe linie de ordine publică pe trimestrul 3 al anului 2015 a fost prezentat de inspectorul șef al I.J.J. Satu Mare, colonelul Vasile Bocea. S-au executat un număr de 1.017 misiuni specifice la care au participat 4.115 jandarmi. Au fost 749 misiuni de menținere a ordinii publice, 129 de restabilire a ordinii publice, 22 de acțiuni în cooperare cu alte instituții. S-a asigurat ordinea la 11 manifestări sportive, și 75 de manfestări culturale, artistice, religioase cu 456 de jandarmi la zilele orașelor Satu Mare, Livada, Ardud, Tășnad, sărbătoarea Partium și altele.

Dragoș Mariana, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare a prezentat răspunsul instituției cu privire la modul în care pot obține carnetul de conducere auto persoanele cu handicap locomotor. Aceste persoane pot obține carnetul de conducere adresându-se unei școli autorizate de șoferi. Aptitudinile fizice și mentale necesare sunt prevăzute în ordinul nr. 1.162 din 2010, cu modificările și completările ulterioare. Medicul stabilește dacă o persoană este aptă pentru a urma cursurile școlii de șoferi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 23, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.