Măsuri de prevenire a inundaţilor, pe raza judeţului Satu Mare

Urmare a codului portocaliu emis pentru Valea Maria, unul din afluenţii râului Crasna, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat, în data de 15 martie, în Răteşti, comuna Beltiug, dar şi celelalte localităţile aflate pe cursul afluenţilor Crasnei şi unde ar putea să apară riscul de inundaţii datorită propagării undelor de viitură.

meteo2

supur

La Răteşti, prefectul împreună cu autorităţile locale a evaluat situaţia şi s-a stabilit ca în caz de nevoie să se intervină pentru supraînălţarea digului de protecţie pe o lungime de câţiva zeci de metri. Măsurile ce trebuie luate în caz de nevoie au fost decise şi în localităţile Hurez, comuna Supur, aflată pe cursul Văii Cerna, şi Corund, comuna Bogdand, aflată pe Valea Maja, cursuri de apă pentru care au fost emise avertizări hidrologice de viitură.

Datorită derapării unui TIR pe raza comunei Supur a fost rupt un stâlp pentru reţeaua de alimentare cu energie electrică, ceea ce dus la întreruperea furnizării energiei electrice în 16 localităţi pe ruta Supur-Tăşnad. Prefectul Eugeniu Avram, însoţit de inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Iulian Burz, a ţinut să ajungă la locul accidentului şi să coordoneze acţiunile pentru refacerea alimentării cu energie electrică cât mai rapid pentru a nu fi afectată populaţia. În jurul orelor 15.00 s-a reuşit alimentarea cu energie electrică a tuturor localităţilor afectate în urma evenimentului rutier de la Supur.

Prefectul Eugeniu Avram doreşte să reamintească primarilor că au obligaţia, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să monitorizeze şi să transmită de urgenţă informaţii privind riscurile privind înregistrarea unor probleme deosebite pe raza localităţilor, precum şi să coordoneze acţiunile de protejare a cetăţenilor şi bunurilor acestora în cazul unor calamităţi naturale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 15, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.