Ștafeta Veteranilor a fost adusă la Satu Mare de ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa

La inițiativa tinerilor militari din armata română, a grupului INVICTUS România, la 4 septembrie 2015, s-a constituit Ștafeta Veteranilor, care a pornit la această dată, din București, străbătând 1.000 de km pe patru trasee, propunându-și să parcurgă același drum pe care l-a urmat armata română până la Carei, care a fost ultima localitate eliberată în octombrie 1944. Ștafeta Veteranilor reprezintă un gest de înaltă prețuire față de armata română, care a eliberat teritoriul românesc aflat vremelnic sub ocupație străină.

DSC00168

DSC00179

DSC00219Ștafeta Veteranilor a sosit împreună cu ministrul MApN, Mircea Dușa, în 24 octombrie la ora 16.00, pe platoul din fața Monumentului Eroilor din Satu Mare, unde a fost primită de oficialitățile județului Satu Mare, în frunte cu prefectul județului dr. Eugeniu Avram, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședinții Consiliului Județean, Mircea Govor și Rudolf Riedl, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul dr. Radu Roca, de consilieri, șefi de instituții, elevi, și de numeroși sătmăreni.

DSC00180

DSC00181

DSC00183

DSC00186

DSC00201

DSC00204

DSC00205

DSC00207În fruntea veteranilor de război din Satu Mare s-a aflat colonelul (r) Nicolae Codreanu. După primirea ștafetei și intonarea Imnului de stat al României, în timpul căreia a fost înălțat pe cel mai înalt catarg tricolorul românesc, au vorbit despre semnificația Zilei Armatei, col.(r) Nicolae Codreanu și Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa. Acesta a adus mulțumiri veteranilor, și a spus că: ”Anul 2015 este Anul Veteranilor de război, ca un omagiu adus sacrificiului suprem pentru eliberarea întregului teritoriu al țării. În cinstea acestei zile s-a majorat cu 75% indemnizația de veteran de război, s-au renovat numeroase monumente ridicate în amintirea celor căzuți la datorie. În localitatea Roșcoșca din Rusia, s-a inaugurat primul cimitir pentru cei 900 de militarii români, căzuți pe teritoriul Uniunii Sovietice, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în regiunea Volgograd.

În prezent, în România mai sunt 20.000 de veterani de război, pe care îi cinstim, fiind pentru noi exemple de înalt patriotism. Cu toții au fost înaintați în grad cu ocazia Zilei Armatei. Ministrul Mircea Dușa a urat tuturor veteranilor de război La mulți ani!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 octombrie 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.