Liviu Dragnea: PSD va vota pentru aprobarea cererilor Justiției în cazul Elenei Udrea

PSD va vota la plenul de miercuri al Camerei Deputaților pentru încuviințarea cererilor procurorilor în cazul Elenei Udrea, a anunțat, luni, președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

dragnea-psd„Am discutat despre poziția partidului în ceea ce privește solicitările care au venit de la ministrul Justiției privind ridicarea imunității doamnei deputat Elena Udrea, precum și solicitările care au venit de la Parchet în acest sens. Poziția partidului este foarte clară: vom vota pentru aprobarea acestor cereri”, a afirmat președintele PSD, într-o conferință de presă organizată după Biroul Permanent Național al partidului.

Dragnea a adăugat că, având în vedere poziția asumată a partidului în acest caz, votul deputaților social-democrați ar trebui să fie unul deschis.

„La Comisia juridică am înțeles că, din cei nouă membri prezenți în comisie din partea coaliției, doi au avut poziții, în discuțiile de acolo, împotriva aprobării acestei cereri. În schimb, atât timp cât ne-am asumat o poziție publică, atât eu, cât și partidul astăzi, nu văd de ce nu s-ar vota deschis, cu bilele la vedere, pentru ca toți să ne susținem și acolo la vot, efectiv, această poziție publică”, a declarat președintele PSD.

El a răspuns astfel întrebat cum se va asigura că deputații PSD vor vota pentru încuviințarea cererilor procurorilor având în vedere că la Comisia juridică din Camera Deputaților solicitările privind reținerea și arestarea preventivă nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate.

Cererile DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea dezbătute vineri în Comisia juridică nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate. Deputații juriști au aprobat doar cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a acesteia.

Agerpres.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 26, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.