Biblioteca Județeană Satu Mare organizează ”Halloween Party” vineri, la Sala de lectură 

Biblioteca Județeană Satu Mare, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, organizează vineri, 30 octombrie, cu începere de la ora 13.30, în Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“, activitatea “Halloween Party“.

halloween 01-1Activitatea se derulează în parteneriat Școala Gimnazială “Grigore Moisil“ și are ca principal obiectiv atragerea adolescenților în bibliotecă, prin intermediul activităților non formale.

“Este o premieră pentru organizatori derularea unui astfel de eveniment în spațiul bibliotecii publice, însă suntem puternic motivați de faptul că adolescenții și tinerii, care reprezintă un important segment de public, sunt atrași de fenomenul Halloween, fapt dovedit și de preferințele lor literare. Elevii clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială “Grigore Moisil“, împreună cu diriginta lor, prof. Alina Pop, au primit cu mult entuziasm această provocare și sunt nerăbdători să intre în atmosfera sărbătorii, prin costumație și machiaj“, a declarat inițiatoarea activității, Adriana Molnar, bibliotecar.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental – catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 28, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.