Două programe de prevenire a consumului de droguri, la Şcoala Gimnazială din Păuleşti

La iniţiativa profesorului consilier Florica Fernea, începând de joi, 29 octombrie 2015, Şcoala Gimnazială din Păuleşti va fi gazda a două programe de prevenire a consumului de droguri desfăşurate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare pe parcursul a 12 săptămâni.

20151029_113326Prin programul „Poveşti terapeutice”, peste 30 de copii din clasele a V-VI-a vor fi sprijiniţi să-şi dezvolte abilităţi socio-emoţionale în vederea prevenirii comportamentelor adictive. Astfel, elevii vor fi învăţaţi să-şi formeze atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi, să-şi identifice şi exprime adaptativ emoţiile şi să-şi dezvolte abilităţile de relaţionare interpersonală.

Programul “Necenzurat” la care vor participa elevii claselor a VII-VIII-a, este un program de prevenire a consumului de droguri, adresat adolescenţilor cu vârste de 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale. Scopul acestui program este de a forma la adolescenţi abilităţi specifice şi a-i dota cu resursele de care au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale.

Pentru că ne dorim ca educaţia preventivă să influenţeze comportamentul adolescenţilor, ne-am concentrat pe primii ani ai adolescenţei. Tutunul, alcoolul şi medicamentele sunt substanţe pe care adolescenţii e posibil să le fi încercat deja. De asemenea consumul de canabis sau etnobotanice este din ce în ce mai des parte din experienţa lor. Deşi în programul „Necenzurat” am inclus informaţii despre droguri şi efectele lor negative asupra sănătăţii, ştim că de cele mai multe ori informaţia este eficientă dacă elevii o pot integra în viaţa de zi cu zi şi o pot discuta cu colegii lor. De aceea, vom combina în cadrul lecţiilor informaţiile oferite cu abilităţile personale şi sociale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 octombrie 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.