Liderii PSD s-au întâlnit la Negrești-Oaș pentru sesiunea Comitetului Executiv Național PSD

Vineri, 30 octombrie 2015, la Negrești-Oaș a avut loc sesiunea Comitetului Executiv Național al PSD. Alături de președintele PSD Liviu Dragnea, și-au anunțat prezența: Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, Ministrul Muncii Familiei și Protecției Sociale, Rovana Plumb, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, alături de 48 de președinți de organizații județene ale PSD.

2La Negrești-Oaș, președintele PSD, Liviu Dragnea a prezentat Codul de conduită conform căruia persoanele condamnate penal pot fi sancționate inclusiv cu excluderea din partid. Sancțiunile sunt prevăzute la capitolul VIII. Biroul Permanent Județean sau, după caz, Biroul Permanent Național la propunerea întemeiată a Comisiei Județene, respectiv a Comisiei Naționale de Etică, Integritate sau Arbitraj, poate dispune următoarele sancțiuni: retragerea sprijinului politic, suspendarea din funcția politică, suspendarea din calitatea de membru de partid, excluderea din partid.

Codul de etică și conduită al membrilor PSD cuprinde nouă capitole. Un preambul, obiective, valori și principii generale, drepturile membrilor și simpatizanților, îndatoririle membrilor, bune practici în activitatea politică, utilizarea bunurilor patrimoniale ale partidului, sancțiuni și reguli de aplicare.

3Liderii PSD au sosit la Negrești-Oaș pe la ora 10.00 fiind întâmpinați la Primăria din Negrești-Oaș de către președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor și primarul din Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca. Liviu Dragnea a arătat că se impune aplicarea cu rigoare a codului atunci când este cazul. ”Permanent trebuie să scoatem în evidență ceea ce ne caracterizează în general și anume onoarea, cinste și un comportament corect. Codul este o nouă abordare a politicii din partea noastră”, a spus Liviu Dragnea.

În cadrul conferinței de presă președintele PSD s-a declarat mulțumit de discuțiile purtate pe marginea codului de conduită, care a fost primit foarte bine de către liderii partidului. Au fost reținute și unele propuneri, probabil se vor face și altele. Organizațiile județene au sarcina de a discuta acest cod și pot să facă propuneri care vor fi centralizate de conducerea PSD.

1Un punct distinct al întâlnirii de la Negrești-Oaș l-a constituit vizita la Muzeul în aer liber al Țării Oașului, o reproducere în miniatură a satului oșenesc de altădată. Oaspeții au fost întâmpinați aici cu multă ospitalitate de un grup de localnici îmbrăcați în portul tradițional oșenesc.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, însoțit de președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, președuntele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef și primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca au făcut o vizită la Luna Șes, unde este în derulare un important obiectiv turistic. Ministrul Sevil Shhaideh a declarat că și această investiție ca și toate celelalte, indiferent de care guvern a fost demarată, se dorește să fie finalizată. Se speră că investiția va fi finalizată până în iunie anul viitor. Pentru aceasta mai sunt necesare 16 milioane de lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 30, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.