Prefectul Eugeniu Avram a dispus efectuarea de controale la cluburile sătmărene

În data de 2 noiembrie 2015, în sala mică de ședințe a Palatului administrativ s-a desfășurat o ședință extraordinară a Colegiului Prefectural, cu ocazia evenimentului tragic petrecut la București la Clubul Colectiv, în noaptea de vineri 30, octombrie. Ședința a fost condusă de prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, împreună cu subprefectul Altfatter Tamas, consilierul Raul Băbțan și directorul Ramona Antonescu. Au participat toți șefii de instituții județene cu atribuții în asigurarea ordinii, securității cetățenilor, de îndrumare și control, servicii de prevenire în locații publice frecventate zilnic sau ocazional de sătmăreni.

DSC00385Prefectul a exprimat în deschiderea ședinței că și sătmărenii transmit familiilor, rudelor, și prietenilor celor decedați sau aflați în spitale, întreaga compasiune și solidaritate. În memoria victimelor s-a păstrat un moment de reculegere.

În cadrul ședinței s-au abordat mai multe probleme concrete, dintre care enumerăm: hotărârea ca în cadrul instituțiilor să existe o programare prin care toți cei care doresc să se prezinte la Centrul de recoltare pentru a dona sânge, atât pentru necesarul din București cât și pentru realizarea unui stoc necesar în județul Satu Mare să o poate face. ”Să vedem ce stoc este necesar la nivel județean, în funcție de care să realizăm un program de recoltare a sângelui, pe instituții. Împreună cu colegii de la Prefectură ne vom prezenta și noi pentru a dona sânge”.

Prefectul Eugeniu Avram a subliniat necesitatea ca la nivelul fiecărei instituții să se revadă responsabilitățile  fiecăruia, să se revizuiască procedeele și stilul de lucru, cu responsabilități individuale pentru fiecare: ”Să nu avem situații ca cei ce trebuie să răspundă să nu poată fi cunoscuți, să nu se întâmple astfel de evenimente sau altele. Fiecare pe domeniul nostru putem contribui la prevenirea acestora, să fim fermi și responsabili. Controlul și recontrolul trebuie repetat, iar acolo unde situația o cere trebuie oprită activitatea celor ce pun în pericol viața sătmărenilor”. Prefectul dr. Eugeniu Avram a spus că așteptăm propuneri de modificare a legislației acolo unde este nevoie.

”Fiecare dintre noi să-și asume jurământul depus la investirea în funcție, să facem tot ce depinde de noi ca să prevenim, vrem soluții productive, de munca noastră depinde viața cetățenilor, vă cer multă responsabilitate în tot ce ne-am asumat, pentru care aveți în mine un sprijin susținut în tot ce faceți și credeți că este bine”. În încheiere prefectul a spus că pot fi duse la bun sfârșit orice îndatoriri și solicitări, printr-o colaborare instituțională permanentă a tuturor serviciilor de prevenire, de îndrumare și control.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 2, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.