716.453.900 lei, alocați pentru cele 92 de proiecte derulate în județul Satu Mare

Într-o conferință de presă susținută luni, 2 noiembrie de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, au fost prezentate rezultatele vizitei celor 10 miniștri din data de 30 octombrie la Satu Mare.

DSC00395Adrian Ștef a precizat că această vizită a constituit un eveniment istoric și și-ar dori ca astfel de evenimente să aibă loc mai des la Satu Mare. Astfel au fost acordate județului Satu Mare sume pentru 92 de proiecte evaluate prin studii de fezabilitate și proiecte tehnice. Dacă suma inițială la începutul anului 2015 a fost de 68 milioane de euro pentru proiectele în derulare, această sumă a ajuns la un total de 716.453.900 lei, reprezentând necesarul pentru cele 92 de proiecte în derulare până în 2018.

Dintre proiecte amintim că toate drumurile județene se modernizează din acești bani: drumul spre Homoroade-Solduba-Hodișa-Socond cu ieșire la Rătești, proiect așteptat demult de cetățenii din zonă. De asemenea, și proiectul Luna Șes se va finaliza până anul viitor, fiind în valoare de 4 milioane de euro. Cuprinde pârtia, finișul, instalația de înzăpezire, bazin de acumulare a apei, instalații electrice și alte dotări necesare.

Aici se înscrie și proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului Satu Mare, incluzând pista și aerogara ce va putea găzdui concomitent câte 200 de pasageri la sosire sau la plecare. Meritul deosebit pentru organizarea vizitei celor 10 miniștri în județul Satu Mare îl are vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, ocazie cu care aducând miniștrii la fața locului s-a reușit o alocare financiară istorică pentru județul Satu Mare, în sumă de 150 de milioane de euro prin programul național de dezvoltare. „Îi mulțumim public lui Mircea Govor, în numele locuitorilor județului Satu Mare, a primarilor pentru demersurile făcute în această direcție”.

În încheiere Adrian Ștef a spus că ”avem și sunt în pregătire noi proiecte de investiții pentru ca la momentul potrivit să putem cere bani și pentru acestea”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 2, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.