Festivalul concurs de folclor ”Danțu’ Mânânțăilor” a ajuns la cea de-a V-a ediție

Sâmbătă, 7 noiembrie de la ora 11.00, la Casa de Cultură G. M. Zamfirescu, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va avea loc cea de-a V-a ediție a Festivalului concurs de folclor ”Danțu’ Mânânțăilor”.

AFIS(1)Festivalul concurs de folclor ”Danțu’ Mânânțăilor” se adresează elevilor din școlile generale din județ, și se desfășoară pe două categorii de vârstă: clasele I – IV și clasele V – VIII, pe mai multe secțiuni.

Acest festival are scopul de a stimula în rândul elevilor interesul pentru păstrarea şi punerea în valoare a tradițiilor, a creaţiilor populare, a costumului popular, precum și descoperirea, cultivarea şi promovarea tinerilor interpreţi vocali, instrumentişti, a formaţiilor de dansuri populare şi a ansamblurilor folclorice de copii.

Prin acest festival se propune dezvoltarea relaţiilor interetnice, păstrând identitatea culturalã a fiecărei zone folclorice şi promovarea valorilor acestora.

Festivalului concurs de folclor ”Danțu’ Mânânțăilor” a luat amploare de la o ediţie la alta, iar numărul participanţilor din anul acesta este de peste 400 de copii din întreg județul nostru.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 3, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.