S-a dat startul lucrărilor de modernizare a Drumului Județean Potău – DN 19F

Marți, 3 noiembrie 2015 a avut loc predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 195 Potău – Drumul Național 19 F. A fost o zi importantă pentru locuitorii comunei Medieșu Aurit și în special celor din Potău, care vor avea la dispoziție, în scurt timp, un drum bun, modernizat.

DSC_0016La predarea amplasamentului către constructor a participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor și primarul comunei Medieșu Aurit, Silviu Zetea. Investiția este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Așa cum a precizat Adrian Ștef, este vorba despre modernizarea unui tronson de drum, în lungime de 3,6 km. Investiția se ridică la suma de 4,1 milioane lei, inclusiv TVA.

DSC_0008Drumul modernizat va avea o lățime de 6 m, plus 2 metri (două acostamente de 1 m). Lucrarea va cuprinde și amenajarea șanțurilor, inclusiv betonarea lor. Se va așterne un strat de balast de 30 cm, peste care vine un strat de piatră spartă de 20 cm și îmbrăcămintea asfaltică în grosime de 20 cm cu un strat de uzură. Paralel se vor efectua lucrări ce țin de siguranța circulației și amplasarea indicatoarelor. În intravilanul din Potău se va amenaja racordul în gospodăriile cetățenilor. Se speră că în termen de patru luni investiția să fie finalizată, dacă și condițiile meteorologice o vor permite.

DSC_0009Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, a spus că după vizita celor 10 miniștri în județul Satu Mare, acum, sătmărenii se apucă de muncă. În județul Satu Mare există 92 de proiecte în derulare, stabilite prin studii de fezabilitate și proiecte tehnice. El speră că aceste proiecte vor fi realizate în proporție de 70-80% până în iunie anul viitor. A amintit încă o dată că județul Satu Mare are alocate din partea Guvernului 716 milioane lei, sumă cu care județul se află pe locul doi din țară la acest capitol. Mircea Govor a mulțumit tuturor pentru atenția de care se bucură județul nostru.

La rândul lui, Silviu Zetea, primarul comunei Medieșu Aurit de care aparține localitatea Potău, și-a manifestat bucuria că o veche dorință a locuitorilor comunei se va realiza în curând. Este dreptul lor să circule pe un drum bun, a spus primarul Silviu Zetea și a mulțumit tuturor pentru această importantă investiție.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 3, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.