Campania desfăşurată de poliţişti „Alcoolul şi urmările lui” a ajuns şi în şcolile de şoferi

„Alcoolul şi urmările lui… în traficul rutier” a fost tema dezbătută de poliţişti împreună cu instructorii auto şi cursanţii Şcolii de Şoferi Garant 2006, joi 5 noiembrie 2015. Au fost discutate efectele pe termen scurt ale consumului de alcool  precum şi despre influenţele psihofiziologice şi comportamentale pe care alcoolul le are asupra conducătorilor auto.

IMG_20151105_174112Cazurile concrete de accidente deosebit de grave petrecute în judeţul nostru în acest an şi care au avut legătură cu consumul de alcool, au completat expunerea susţinută de inspector principal Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul IPJ Satu Mare.

Pentru a fi mai bine înţeleasă expunerea teoretică, participanţii au avut posibilitatea de a testa ochelarii care simulează starea de ebrietate, conştientizând astfel, cu mintea limpede, cum afectează alcoolul percepţia realităţii. Tulburări care apar în mod obişnuit după consumul de alcool, precum: îngustarea vederii, lipsa de perspectivă asupra spaţiului de deplasare, obiecte şi persoane care par mai mici decât în realitate, tulburări grave de vedere, pierderea echilibrului, au fost relatate de participanţii la acest experiment. Astfel, cei prezenţi au înţeles mai bine de ce alcoolul e incompatibil cu volanul.

Acţiunea se înscrie în campania de conştientizare a efectelor consumului de alcool iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare. Activităţile au demarat în liceele sătmărene, unde peste 1.000 de elevi au fost informaţi până în prezent despre efectele  medicale, psihologice, sociale şi penale ale consumului de alcool.

Activităţile în şcolile de şoferi continuă în perioada următoare, vineri 6 noiembrie fiind programată o întâlnire în cadrul Şcolii de Şoferi Expedient din Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 6, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.