Prejudiciu de 30.021,50 lei, adus statului în luna octombrie de activitățile de contrabandă

Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări și a evaziunii fiscale, în luna octombrie 2015 lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Birourilor Vamale şi ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins 38 de acţiuni.

tigari_de_contrabandaCa urmare a acestor acţiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare de 34.521,50 lei. Dintre acestea 6.758 pachete de ţigări, 13.100 fire de ţigarete au fost abandonate şi 500 kg kg de tutin. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 12 contravenţii cu o valoare de 156.500 lei. Prejudiciul creat statului român este de 30.021,50 lei.

Menţionăm că în baza ordinului prefectului nr.343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator lunar al rezultatelor obținute care este prezentat prefectului județului.

Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc trimestrial. Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea diminuării acestui fenomen.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 9, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.