Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare a desfăşurat două campanii în Carei

În data de 10 noiembrie 2015, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare a desfăşurat în municipiul Carei două campanii antidrog adresate elevilor din şcolile gimnaziale şi a părinţilor angajaţi.

Scoala gimnaziala nr 1 CareiÎn cadrul campaniei „O zi în şcoala ta”, 260 de elevi cu cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani din cadrul Şcolilor Gimnaziale nr. 1 şi nr. 3 din Carei au dezbătut cu specialiştii antidrog problemele legate de consumul de tutun, alcool, etnobotanice şi consecinţele pe care le are consumul de droguri legale şi ilegale asupra dezvoltării fizice, psihice, intelectuale şi sociale la vârsta adolescenţei.

În anul şcolar 2015-2016 Campania „O zi în şcoala ta” se desfăşoară în toate şcolile gimnaziale din judeţul Satu Mare în scopul informării, educării şi conştientizării elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a cu privire la riscurile consumului de tutun, alcool şi etnobotanice. Până în prezent campania s-a desfăşurat în 5 şcoli gimnaziale: Liceul de Arte „Aurel Popp”, Şcoala gimnazială „Bălcescu – Petofi”, Şcoala gimnazială „Octavian Goga” , Şcolile gimnaziale  nr. 1 şi nr. 3 Carei însumând 560 de elevi informaţi.

Scoala gimnaziala nr 3 CareiÎn a doua parte a zilei, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare sprjiniţi de 5 voluntari SNAC din cadrul Liceului Teoretic Carei, coordonaţi de doamna profesor consilier Onodi Eniko, au fost prezenţi la S.C. ContiTech Fluid Automotive Carei, pentru a informa şi conştientiza părinţii angajaţi cu privire la factorii de risc asociaţi consumului de droguri în rândul copiilor/tinerilor şi măsurile de protecţie ce trebuie întreprinse pentru prevenirea comportamentelor de consum.

Cei 5 tineri voluntari, au împărţit părinţilor materiale informative (flyere, pliante) şi au realizat un sondaj de opinie cu privire la informaţiile pe care părinţii le au cu privire la fenomenul consumului de droguri.

ContiTech CareiLa întrebarea „Aţi vorbit vreodată cu copilul dvs. despre consumul de droguri?”, 62% dintre respondenţi au răspuns afirmativ iar 38% au răspuns negativ. In acest sens este important tipul de mesaj pe care părinţii îl transmit copiilor. Este indicat ca părinţii să discute despre riscurile consumului de tutun, alcool şi alte droguri şi sa nu se limiteze la o abordare de genul „dacă vrei să fumezi sau să bei fă-o în faţa mea şi nu pe ascuns”, in special daca copiii au sub 14 ani.

ContiTech Carei (6)La întrebarea „Ştiţi care sunt semnele consumului de droguri?”, 52% dintre părinţi au răspuns afirmativ, susţinând că îşi cunosc copiii iar schimbarea comportamentului ar fi indiciul cel mai concludent.

Majoritatea părinţilor au afirmat că nu ar şti ce să facă  în cazul în care copilul ar consuma droguri.

La întrebarea „La cine aţi apela în cazul în care aţi avea o problemă legată de consumul de droguri?” pe primul loc se află prietenii/familia, urmaţi de medicii din unităţile sanitare şi psihologi.

Prin această a doua acţiune realizată în cadrul campaniei „Parteneriat pentru protecţia copilului tău” am reuşit să informăm peste 500 de părinţi cu privire la riscurile şi semnele consumului de droguri în rândul tinerilor, precum şi modul în care părinţii trebuie să acţioneze în cazul în care îşi suspectează copilul de consum de droguri.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 11, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.