APM Satu Mare va planta 50 de puieţi de tei în curtea Şcolii din Oar, împreună cu elevii

Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare pune un accent foarte mare pe ocrotirea și extinderea spațiilor verzi în intravilanul localităților din județ, organizând în fiecare an acțiuni de plantare de puieți, care reprezintă o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanța suprafețelor plantate cu arbori.

plantareȚinând cont de reușita campaniei de plantare de puieți inițiată de APM Satu Mare în primăvara acestui an, cu ocazia evenimentului de mediu Luna Pădurii, campania se va continua și în toamna acestui an, începând cu luna noiembrie.

În acest context Agenţia pentru Protecţia Mediului în parteneriat cu Direcția Silvică Satu Mare organizează o acțiune de plantare de arbori, care va avea loc vineri, 13.11.2015, începând cu orele 10,00 la Școala Gimnazială Oar.

În cadrul evenimentului vor fi plantați 50 de puieți de tei în împrejurimea școlii, cu participarea  elevilor de la Școala Gimnazială Oar, copiii de la Casa Familială „Ştefania” și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului.

Elevii vor fi îndrumaţi de un reprezentant al Ocolui Silvic care va asigura suportul tehnic pentru a se realiza o plantare de calitate şi durabilă. Cu această ocazie copiii vor fi informaţi despre modalităţi de îngrijire a copacilor şi a spaţiilor verzi, beneficiind astfel de ore de educaţie ecologică în aer liber şi de cunoaşterea importanței unui mediu curat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 12, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.