La IȘJ Satu Mare a avut loc ultimul workshop din cadrul campaniei „Fără violență în școli!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat vineri, 15 martie, la workshop-ul cu membrii Comisiei Judeţene de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar în Sala Multimedia a IȘJ Satu Mare, ultimul workshop organizat în cadrul campaniei „Fără violenţă în şcoli!”- ediţia a VI-a.

Workshop Fara Violenta in Scoli (2)

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef consideră foarte oportună desfăşurarea acestei campanii. Mesajul pe care Adrian Ştef l-a transmis cu această ocazie este:

“Felicitări încă odată că aţi organizat campania „Fără violenţă în şcoli!” şi pentru că luptaţi împotriva unui fenomen care este tot mai prezent în unităţile şcolare. Auzim în fiecare săpătămână, din fericire mai puţin în judeţul Satu Mare,  exemplul unui elev bătut în curtea şcolii sau în drum spre şcoală, al unor elevi care se bat în sălile de clasă. Trebuie să conştientizăm că impactul negativ al violenţei în scoli se răsfrânge asupra tuturor participanţilor la actul de învăţare şi creează o atmosfera de insecuriatate asupra tuturor. Şcoala, ca instituţie, are o responsabilitate socială care implică mult mai mult decât actul de a preda şi a învăţa.             

Prevenirea violenţei trebuie să fie principalul scop al acţiunilor  noastre, de aceea consider că este necesară colaborarea şi cooperarea între toţi actorii implicaţi în procesul educaţional în vederea combaterii violenţei. Pe lângă cadrele didactice, părinţi, elevi, este necesară încheierea de parteneriate şi colaborarea cu autorităţile locale, jandarmeria și poliţia locală.

Problema securităţii elevilor a fost de multe ori dezbătută în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică şi cred că s-au făcut progrese, chiar dacă nu atât de multe cât ne-am dori. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean, principala armă cu care pot să lupt împotriva violenţei în şcoli e să sprijin Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională pentru ca în şcolile din judeţ să existe cât mai mulţi psihopedagogi.”

La întâlnire au mai participat vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului Viorel Buda, viceprimarul municipiului Satu Mare Marcela Papici, inspectorul general şcolar Mariana Roman, inspector de prevenire al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare Simona Săndulescu, directoarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare Sânziana Cristea, precum și numeroşi reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ din judeţ. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 15, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.