La Ardud a avut loc ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică pe luna noiembrie

Luni, 16 noiembrie, în sala de conferințe a Primăriei orașului Ardud s-a desfășurat ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Au participat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, președintele ATOP, Pinter Jozsef, șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, comisar șef de Poliție Florentin Vlad, inspectorul șef al I.S.U. „Someş” Satu Mare, col. dr. ing. Gheorghe Dan, membrii ATOP Satu Mare și primari împreună cu șefii de post din localitățile: Ardud, Acâș, Beltiug, Bârsău, Bogdand, Crucișor, Hodod, Homoroade, Pomi, Socond, Supur, Terebești, Viile Satu Mare.

DSC00525Punctul I de pe ordinea de zi a cuprins Analiza modului de punere în aplicare a Hotărârilor – recomandate emise de către autoritățile administrației publice locale de ATOP în anul 2015. Au prezentat informări primarii și șefii de post invitați la ședință.

La punctul II de pe ordinea de zi a fost prezentată Informarea privind respectarea și aplicarea normelor de apărare împotriva incendiilor în județul Satu Mare, precum şi modalități de obținere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendii. Acest material a fost prezentat de inspectorul șef al ISU „Someş” Satu Mare, col. dr. ing. Gheorghe Dan.

La punctul III a fost prezentat Raportul lunar al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare cu privire la rezultatele obținute în aplicarea măsurilor stabilite în vederea asigurării ordinii și siguranței civice în zona instituțiilor de învățământ, pe luna octombrie 2015.

În informarea prezentată de col. dr. ing. Gheorghe Dan au fost menționate cele 36 de acte normative care reglementează activitatea de securitate la incendiu și acțiunile desfășurate pentru îndeplinirea cerinței esențiale „securitate la incendiu”, pe linia coordonării, îndrumării și controlului activității de avizare/autorizare.

Au fost trecute în revistă obligațiile privind apărarea împotriva incendiilor de către persoanele fizice și juridice. Obligațiile Consiliilor locale, a primarilor, a administratorilor sau conducătorii instituțiilor.

DSC00528Un punct distinct l-a constituit prezentarea normelor metodologice de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu și protecția civilă.

Pentru obținerea avizelor de securitate la incendiu se solicită prin certificatele de urbanism în vederea emiterii autorizației de construire se elaborează pe baza următoarelor documente: Cerere-tip – două exemplare, certificatul de urbanism – două exemplare în copie; documentația tehnică la faza de proiectare pentru autorizația de construire; referatul verificatorului de proiect pentru cerința esențială „securitate la incendiu”- construcții și instalații la faza de proiectare DTAC – două exemplare; planul de situație cuprinzând amplasamentului construcțiilor și amenajărilor proiectate în raport cu elementele-cadru existente, scara 1:200 sau 1:500, cu menționarea distanțelor față de vecinătăți pentru toate edificiile limitrofe, precizându-se funcțiunea acestora, precum și fața de căile de acces la drumurile publice, menținându-se lățimea și lungimea lor – două exemplare; opisul de documente depuse – două exemplare.

DSC00532Autorizațiile de securitate la incendiu se emit după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor, la darea în exploatare a construcțiilor sau amenajărilor noi, pe baza următoarelor documente: cerere-tip – două exemplare; autorizația de construire – două exemplare în copie; avizul de securitate la incendiu și documentația vizată spre neschimbare care a stat la baza emiterii avizului – original; în cazul pierderii avizului se depune fotocopia eliberată. Scenariu de securitate la incendiu, piesele scrise și desenate pe specialități din documentația tehnică la fazele de proiectare proiect tehnic – și detalii de execuție, precum și agremente tehnice sau certificate de conformitate ale produselor pentru construcții cu rol de securitate la incendiu, dispoziții de șantier însușite de verificatorul de proiect, procese-verbale de lucrări ascunse etc., în care să fie incuse măsurile realizate potrivit împlinirea cerinței esențiale ,,securitate la incendiu” – două exemplare; referatul verificatorul de proiect pentru cerința esențială ,,securitate la incendiu” – construcții și instalații la fazele de proiectare proiect ethnic și detalii de execuție – două exemplare; procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor – două exemplare; opisul cu documente depuse – două exemplare.

Comisarul șef de poliție Vlad Florentin a prezentat o informare în conformitate cu Planul teritorial comun de acțiune – cadru pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului Satu Mare pentru anul școlar 2015-2016. Au fost prezentate acțiunile desfășurate și rezultatul acestora. Au fost propuse măsuri pentru îmbunătățirea climatului de siguranță civică. Printre acestea, elaborarea de proiecte de prevenire și combatere a fenomenului infracțional în colaborare cu reprezentanții IȘJ Satu Mare în care vor fi implicați și elevii. Acțiuni comune cu Jandarmeria, Poliția Locală. Prevenirea și combaterea traficului și consumului de stupefiante. Participarea polițiștilor de proximitate la orele de dirigenție și la cele cu părinții. Prezența activă a patrulelor de siguranță publică, jandarmi și polițiști locali în zona școlilor generale cu risc criminogen ridicat. Se va continua menținerea legăturii permanente cu conducerile unităților de învățământ. Efectuarea de acțiuni în unitățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ în vederea respectării prevederilor legale privind comercializarea către minori a băuturilor alcoolice și țigărilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 16, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.