Iohannis, despre expresia „Guvernul meu”: Mă refeream la un Guvern cu care pot colabora, nu „al meu”

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, luni, într-un interviu acordat TVR, expresia folosită de el la începutul anului, cu privire la dorinţa de a avea un Guvern „al său”, că se referea doar la ideea unui Executiv cu care poate colabora şi nu la un Guvern care să fie „al lui Klaus Iohannis”.

iohanisPreşedintele a fost întrebat dacă Guvernul Cioloş se potriveşte criteriilor exprimate de el la începutul anului, când a spus că îşi doreşte „Guvernul său”, un Guvern PNL, şeful statului explicând că afirmaţia a fost înţeleasă greşit.

„Îmi amintesc şi, cu siguranţă, ne amintim cu toţii că lumea a comentat în multe feluri această afirmaţie pe care am făcut-o atunci. Bineînţeles că Guvernul meu nu înseamnă un Guvern al meu, al lui Klaus Iohannis, este Guvernul României, dar prin Guvernul meu am înţeles atunci – şi înţeleg şi acum – un Guvern cu care colaborez, cu care căutăm împreună cele mai bune soluţii, cele mai bune abordări”, a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în ianuarie, că îşi doreşte un Guvern PNL, cu care să se simtă confortabil şi să pună în aplicare viziunea sa pe zece ani, precizând că relaţia cu Guvernul de la acel moment este una instituţională, normală.

„Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Iohannis, la Realitatea TV, precizând că „una este ce avem acum, colaborăm instituţional, alta este dacă va fi un guvern, acum sau după 2016, cu cât mai repede cu atât mai bine”.

El a mai spus că îşi doreşte „un Guvern cu care se simte confortabil, cu care, dacă merge la Bruxelles, să spună: Domnule preşedinte, Guvernul meu şi cu mine…”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 17, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.