Eco-voluntarii au adunat deşeuri şi au plantat 100 de puieţi de plop, la Micula

În cadrul campaniei de plantări de toamnă „Eco-voluntarii în acţiune”, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și cu sprijinul Primăriei Micula respectiv Direcția Silvică, a organizat o nouă acțiune de ecologizare și plantări de puieți de plopi în localitatea Micula.

IMG_3598Acțiunea a avut loc în data de 20 noiembrie 2015  începând cu ora 11.00 și s-a materializat prin două etape cu participarea tinerilor de la Școala Gimnazială „Gellert Sandor” din Micula, precum și tineri voluntari din localitate alături de reprezentanți ai APM, DJST și a primăriei Micula.

La  deschiderea  acțiunii  Elisabeta Bekessy, director APM a salutat participanții la acțiune, voluntarii tineri de la școala din Micula în număr de peste 100 de tineri însoțiți de cadrele didactice și directrul școlii de asemenea și un număr însemnat de cetățeni care beneficiază de ajutor social mobilizați de conducerea primăriei Micula.

Din partea Direcției Silvice a participat Ioan Podina, care a asigurat asistența de specialitate pentru ca puieții să fie plantați cu profesionalism.

Dragoș Virgil, directorul DJST, s-a adresat participanților punctând importanța acțiunii de platări de arbori în beneficiul societății, respectiv a acțiunilor de ecologizare în vederea asigurării unui mediu curat și sănătos.

Doboș Ștefan, primarul comunei Micula a mulțumit organizatorilor pentru inițiativa de a realiza la nivelul comunei a unei plantații de plopi prin sădirea a 100 de puieți asigurați de Direcția Silvică prin Ocolul Silvic Livada.

Cu ocazia acțiunii de ecologizare s-au adunat un număr de 12 saci de deșeuri  care au fost predați firmei de salubrizare pentru a fi depozitați la depozitul ecologic de la Doba. Echipamentele necesare, mănuși și saci de plastic, au fost asigurate de DJST.

În urma acțiunilor tinerii au fost premiați cu diplome de participare  din partea organizatorilor. Echipele cu cele mai mari cantități de deșeuri colectate au primit pe lângă diplome și cadouri din partea APM Satu Mare.

Ultimul moment de suflet al acțiunii a fost un moment de reculegere în amintirea tinerilor care au fost victimele clubului Colectiv respectiv a acțiunii teroriste de la Paris.

Pentru efortul depus în beneficiul mediului, DJST a oferit participanților o masă caldă servită la Casa de Cultură a localității Micula.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.