Organizația Municipală UDMR Satu Mare va sărbători pe 10 decembrie 25 de ani de la înființare

La sediul Organizației UDMR Satu Mare, vineri, 20 noiembrie a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Organizației Municipale UDMR, deputatul Kereskényi Gábor împreună cu consilierii municipali Maskulik Csaba și Magyar Lóránd despre probleme actuale ale municipiului Satu Mare. Deputatul Kereskényi Gábor a spus că închiderea circulației în Piața Libertății pe perioada sărbătorilor de iarnă este „un experiment cu care municipalitatea nu s-a confruntat încă”. A mai făcut referire la faptul că Organizația Municipală UDMR a demarat o consultare cu sătmărenii pentru a le afla părerile cu privire la îmbunătățirea climatului din oraș.

RMDSZPână în prezent echipele constituite au vizitat 1.000 de familii, iar proiectul va continua până la sărbătorile de iarnă când se va reuşi consultarea a aproximativ 10.000 de sătmăreni. În general oamenii care au fost consultaţi au avut o părere bună despre Organizaţia Municipală UDMR Satu Mare. În 4 decembrie va fi sărbătorită a patra ediție a Zilelor lui Moș Crăciun pe scena de pe Aleea Coposu unde se vor organiza spectacole și cu invitați din afara țării.

În 10 decembrie vor fi aniversaţi 25 de ani de la înființarea Organizației UDMR Satu Mare, ocazie cu care se vor organiza manifestări festive și va fi înmânată distincția Laleaua de Argint unor personalități marcante din rândul organizaţiei.

În legătură cu problemele Clubului Sportiv Municipal Satu Mare și ale Clubului Olimpia, consilierul Magyar Lóránd a informat că s-a cerut o analiză a modului în care au fost cheltuiți 4 milioane de lei la Clubul Sportiv. Analiza va fi prezentată la ședința viitoare a Consiliului Local, deoarece s-a constatat că aici este plătit un număr prea mare de angajați. La FC Olimpia a fost acordată suma de 1.500.000 lei, bani care ar trebui folosiți în interesul echipei, pentru creşterea valorii acesteia.

Maskulik Csaba a spus că a fost singurul care s-a împotrivit închiderii Pieței Libertății de sărbătorile de iarnă pentru că nu s-a ținut cont de faptul că pe strada Mihai Viteazul se circulă numai pe o singură bandă. Transportul public nu a fost gândit corespunzător în condițiile în care spre Piața Calvin circulă regulat șase curse de autobuz și trei curse speciale. De asemenea amplasarea patinoarului în fața Hotelului Dacia nu este binevenită, deoarece odată cu deschiderea circulației în 3 ianuarie acesta ar trebui desființat, iar copiii mai au vacanță.

S-a mai arătat că din hotărârea cu privire la instituțiile care trebuie autorizate lipsesc cabinetele medicale, cabinetele de avocatură şi notariale care implică acces public, birouri cu intrări în dificultate și nu sunt în evidența nimănui. „La ședința viitoare a Consiliului Local voi propune discutarea acestui proiect care să vină în sprijinul Primăriei dar și în interesul cetățenilor”, a spus Maskulik Csaba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 20, 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.