Ţara Oaşului, promovată la tradiționalul Bazar internaţional de caritate din Lisabona

Țara Oașului a fost promovată la sfârșitul săptămânii trecute în Lisabona, având un colț amenajat la tradiționalul Bazar internaţional de caritate, organizat sub înaltul patronaj al Primei doamne a Portugaliei, Maria Cavaco Silva. Ambasada României în Portugalia s-a aflat printre misiunile diplomatice participante la Bazarul diplomatic care s-a desfășurat în zilele de 20 și 21 noiembrie 2015 la Centrul de Congrese din Lisabona.

Bazar-diplomatic2În colțul dedicat promovării Țării Oașului din cadrul standului României au fost expuse păpuși oșenești, clopuri și traiste, diverse obiecte tradiționale lucrate de tezaurul uman viu UNESCO, mătușa Floarea Finta, precum și cataloage de prezentare a orașului Negrești-Oaș și a Muzeului Țării Oașului. De asemenea, adițional a fost expusă pălincă produsă de brandurile Zetea și Bran din județul Satu Mare.

Prima doamna a Portugaliei la standul Romaniei 2

Bazar-diplomatic-Lisabona-7Amenajarea colțișorului oșenesc și al județului Satu Mare a fost posibilă prin aportul Primăriei orașului Negrești-Oaș, prin primarul Aurelia Fedorca, a reprezentanților brandurilor Bran și Zetea și a Biroului de Promovare Economică și Comercială din cadrul Ambasadei de la Lisabona, coordonat de consilierul economic Adela Condurache. De altfel, Adela Condurache a purtat la eveniment o ie cu motive oșenești, cu care a făcut furori la bazar.

Prima-doamna-a-Portugaliei-la-standul-RomanieiPrima doamnă a Portugaliei, Maria Cavaco Silva, a apreciat standul României, în special colțișorul oșenesc și ia purtată de Adela Condurache, ținând să se fotografieze ea. În schimb, domnii care au vizitat standul au apreciat pălinca.

Prima-doamna-a-Portugaliei-la-standul-Romaniei-1 (1)Organizat de Asociaţia familiilor diplomaţilor portughezi cu sprijinul ambasadelor acreditate în Portugalia, bazarul este destinat susţinerii asociaţiilor caritabile care se ocupă de copiii și tinerii aflaţi în situaţii vulnerabile. Beneficiul obţinut va fi acordat anul acesta asociaţiilor de solidaritate socială cu rol în susținerea sănătăţii mamei şi copilului.

Numeroase ambasade, între care şi Ambasada României, s-au prezentat la bazar cu standuri naţionale cu o ofertă variată de produse.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 23, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.