Prefectul Eugeniu Avram a vizitat Muzeul Comemorativ din Roşiori al colonelului (r) Vasile Rus

În urma unei vizite de lucru, luni, 23 noiembrie 2015, prefectul dr. Eugeniu Avram a răspuns la o veche invitaţie a colonelului (r) Vasile Rus, de a vizita Muzeul Comemorativ din localitatea Roşiori, comuna Valea Vinului. 

SAM_1216Din dorinţa de a păstra istoria vie, de-a lungul anilor colonelul (r) Vasile Rus a strâns în muzeul său opere literare, culturale, istorice, publicaţii mass-media, obiecte de o însemnătate deosebită. Casa în care se află acest muzeu a fost sediul Comandamentului Militar Român al Şantierului de Fortificaţii în perioada 1939-1940. Militar de profesie, Vasile Rus i-a prezentat prefectului muzeul, explicându-i înparte înscrisurile şi obiectele colecţiei sale si totodată a evocat momente semnificative din istoria armatei române.

Cu funcţii mari de răspundere, la nivelul centrului din Cluj, a coordonat garnizoanele ce-i aparţineau, făcând chiar şi educaţie cu soldaţii, despre care vorbeşte atât de frumos. De fapt, are un sentiment de adânc respect pentru soldatul român, pe care l-a cunoscut atât de bine, la pregătirea militară, la luptă, la forme de educaţie şi autocunoaştere. De-a lungul vieţii sale, pe lângă cariera militară, Vasile Rus s-a evidenţiat ca un adevărat patriot publicând mai multe volume în care vorbeşte cu mult drag de patria română. De altfel, Vasile Rus se consideră “cetăţeanul obişnuit, simplu şi modest al României”

Prefectul dr. Eugeniu Avram s-a arătat impresionat de munca depusă de-a lungul anilor de colonelul (r) Vasile Rus în a ridica acest muzeu, de colecţia sa deosebită, menţionând că acest locaţie reprezintă un punct marcant pe harta culturii şi istoriei judeţului nostru şi recomandă tututor sa viziteze acest muzeu original din Roşiori.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 24, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.