Programul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie, de la Satu Mare

Marţi, 24 noiembrie, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc conferința de presă cu privire la sărbătorirea în județul Satu Mare a Zilei Naționale a României. Conferința a fost susținută de prefectul județului Satu Mare dr. Eugeniu Avram, împreună cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.

conferinta program 1 decAu fost prezentate momentele festive ce se vor derula la Satu Mare în data de 1 Decembrie după cum urmează:

Ora 10.00: Carei: Depuneri de coroane de flori la ansamblul Monumental Ostașului Român și la bustul regelui Ferdinand, la care va participa conducerea județului în frunte cu prefectul județului dr. Eugeniu Avram;

Satu Mare: Depuneri de jerbe la bustul lui Mihai Viteazul, ora 11.30, la bustul lui Avram Iancu, ora 12.00, la bustul lui Corneliu Coposu, la 12.15, bustul lui I.C. Brătianu, ora 12.30, la bustul lui Iuliu Maniu la ora 12.45.

Începând cu ora 13.00 la statuia dr. Vasile Lucaciu se va desfășura slujba arhierească cu ceremonial militar și depuneri de coroane.

La ora 14.00 la Statuia Ostașului Român se va desfășura un moment festiv cu participarea Corului din Finteușu Mare și o Paradă militară, cu tehnica din dotare a unităților M.Ap.N. și M.A.I.

La ora 15.00 va avea loc lansarea de carte „Eroii Neamului” la al XXV-lea pas – Indici bibliografici și popas de suflet – Muzeul Județean Satu Mare.

Între orele 15.00 și 17.00 pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor se va desfășura un program artistic cu interpreți de muzică populară, folk și colinde.

Ora 17.00 recital Ștefan Hrușcă, Piața 25 Octombrie.

La ora 18.00 – Retragerea cu torțe, pornind din Centrul Nou, asigurată de detașamentele din cadrul Garnizoanei Satu Mare, se va porni iluminatul public ornamental cu ocazia Sărbătorii de Iarnă, la bradul din Piața Libertății, iar la ora 18.30 participanții sunt invitați la un concert festiv dedicat Zilei Naționale a României la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a declarat în cadrul conferinței de presă că: „Am întocmit acest program care se întinde pe toată ziua de 1 Decembrie, motiv de sărbătoare prin care toți românii să fim împreună și să dăm respectul cuvenit acestui moment înălțător. Dorim o manifestare amplă și decentă de 1 Decembrie 2015. Facem apel la toți cetățenii să fie în această zi alături de noi și să fim mândri că suntem români”.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a spus că la organizarea sărbătoririi Zilei Naționale au colaborat toate instituțiile sub coordonarea prefectului Eugeniu Avram, Consiliul Județean contribuind material cu 2.500 de drapele și cocarde care vor fi distribuite tuturor celor care doresc să le arboreze „Îndemn sătmărenii să arboreze aceste drapele să ne vină alături de noi, să ne bucurăm împreună că suntem români”. Președintele CJ a mai spus că „organizarea sărbătoririi Zilei Naționale din acest an se desfășoară într-un moment dificil național și internațional, de aceea susținem organizarea zilei de 1 Decembrie care este ziua noastră a tuturor românilor”.

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a spus în cadrul conferinței de presă că Primăria Satu Mare este parte în organizarea evenimentelor și i-a îndemnat pe toți sătmărenii să participe la toate momentele dedicate Zilei Naționale a României în număr cât mai mare.

1 dec

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 24, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.