Expoziţie aniversară la Muzeul de Artă, cu elevii Şcolii de Arte Satu Mare şi „II Rákóczi Ferenc” din Téglás

Joi, 26 noiembrie 2015, cu prilejul aniversării a 110 ani de la înființarea Școlii de Arte Satu Mare, la Muzeul de Artă a avut loc vernisajul expoziției de arte plastice și artă fotografică a școlii, în colaborare cu elevii Școlii „II Rákóczi Ferenc” din localitatea Téglás din Ungaria, cu sprijinul Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Moderatoarea evenimentului a fost Maria Varga. 

1Directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop a spus că este profund și plăcut surprins de această expoziție. Ea este o dovadă că arta învinge întotdeauna chiar și vremurile. Intrând la expoziție a trăit senzația că a pătruns într-un tunel al timpului, cu creații foarte frumoase ale expozanţilor. Felician Pop l-a felicitat pe directorul Școlii de Artă, profesorul Mircea Deac şi pe toți profesorii școlii pentru că au reușit să creeze cu această expoziție o atmosferă de adevărată emulație. Expoziția creează sentimentul că viața este frumoasă iar arta are calitatea de a vindeca chiar şi depresia. Vorbitorul a spus că fiecare dintre noi trebuie să ne punem întrebarea „Ce lăsăm în urma noastră pentru generațiile care vin?”. Trebuie să lăsăm imaginea unei lumi frumoase. Au fost salutați oaspeții sosiți din localitatea Téglás din Ungaria, delegația ungară fiind condusă de profesoara Kovácsné Lörincz Judit.

2

3

4

5

6

7Managerul Școlii de Arte, profesorul Mircea Deac a remarcat numărul mare de iubitori de artă prezenți la vernisaj, chiar mai mulți decât la simpozion. Au fost prezentați profesorii Școlii de Arte, unii dintre ei precum profesorul Ștefan Csendes, care a predat la această școală o jumătate de secol. Au fost salutați oaspeții sosiți din Bistrița, Sighetu Marmației și Oradea. Mircea Deac i-a felicitat pe toți profesorii și cursanții care au contribuit la crearea acestui important moment aniversar.

8

9

10

11Maria Varga i-a prezentat pe profesorii care au predat la această școală și acum nu mai sunt printre noi, pe cursanții și profesorii actuali. Președintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, a vorbit despre evoluția în timp a Școlii de Arte Satu Mare, arătând că mulți cursanți s-au afirmat ca artiști plastici în țară și pe plan internațional. Prof. Kovácsné Lörinc Judit a salutat colegii din Satu Mare considerând că trăiește un moment deosebit, 110 ani de la înființare și pentru foarte buna colaborare cu școala din Satu Mare, școală care scrie o pagină de istorie în cultura sătmăreană.

În finalul evenimentului, participanţii au urmărit un frumos program artistic prezentat de cursanţii şcolilor din Satu Mare şi Téglás.

12

13

14

15

16

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.