Jandarmii au identificat un sătmărean care oferea spre vânzare haine sport contrafăcute

Joi, 26 noiembrie a.c., în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau într-o acțiune punctuală pe strada George Călinescu din municipiul Satu Mare, jandarmii sătmăreni au surprins un bărbat care oferea spre vânzare diferite produse, care purtau însemnele unor mărci de renume şi păreau a fi contrafăcute.

inbracaminte-sport-contrafacuteÎn urma verificărilor, jandarmii au identificat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Satu Mare, care, în incinta unui magazin, oferea spre vânzare 18 articole sportive diferite, inscripţionate cu mărci cunoscute, fără a putea justifica provenienţa bunurilor şi fără a deţine certificate de înregistrare a acestor mărci, dintre care: 10 costume trening, 2 hanorace, 2 pantaloni trening, 3 veste fâş și o bluză trening, toate produsele fiind inscripţionate cu mărci de renume. S-a luat măsura ridicării produselor şi depunerii acestora la I.P.J. Satu Mare pentru continuarea cercetărilor. Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.500 lei.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiuni de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1, lit.b, din Legea nr. 84 din 1998 republicată privind privind marcile si indicatiile geografice, dosarele urmând a fi înaintate către I.P.J. Satu Mare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dacă observă persoane care oferă spre vânzare astfel de produse.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2015. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.