Pregătirea pentru sezonul rece pe drumurile naţionale şi judeţene la nivelul judeţului Satu Mare

În vederea asigurării și menținerii stării de viabilitate a rețelei de drumuri județene pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță a fost încheiată  procedura de achiziție publică “Întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene (noiembrie 2015-martie 2019)” între Consiliul Județean Satu Mare-Serviciul drumuri și transporturi din cadrul Direcției Tehnice al Consiliul Județean și operatorul economic S.C. Tehnic Asist S.R.L. din judeţul Botoșani.

seszapezire1Au fost încheiate contractele subsecvente pe drumurile județene între Județul Satu Mare și SC Tehnic Asist SRL pe IV Loturi după cum urmează:

Lotul I – zona Carei –Tășnad – 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul II – zona Supur – 16 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul III – zona Satu Mare – 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul IV – zona Oaș – 18 utilaje de intevernție pentru deszăpezire;

La ora actuală după inceperea ordinii de intrare in baze a utilajelor de deszăpezire pe drumurile județene se găsesc 31 de utilaje de intervenție în cele 4 baze.

Există stocuri tampon de matariale antiderapante de aproximativ 1750 tone de nisip și 750 tone sare, acoperind necesarul de 100% pentru 14 zile de intervenție.

De asemenea a fost încheiat un Program comun de măsuri pentru menținerea viabilității drumurilor județene în iarna anilor 2015-2016 între Serviciul drumuri și transporturi din cadrul Direcției Tehnice al Consiliul Județean în colaborare cu Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare.

Există  încheiat contract de prestări servicii de deszăpezire pe drumurile naționale din județul Satu Mare între CNADNR-DRDP Cluj cu operatorul economic SC Install Boss cu sediul în Negrești Oaș.

Există stocuri tampon de materiale antiderapante de aprox.41 to. nisip din necesarul de 600 to. și 979 to. sare din necesarul de 3744 to.

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare din data de 14.10.2015 au fost prezentate Măsurile pentru asigurarea bunei desfășurări a activităților în perioada de iarnă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.