Spectacol festiv de Ziua Națională a României, prezentat de elevii Liceului Tehnologic Tășnad

Vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 12.00, sub genericul ”Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic din Tășnad au organizat la un spectacol dedicat Zilei Naționale a României, care a avut loc la Casa de Cultură Orășenească.

DSC00633Coordonatorii evenimentului au fost profesorii Dorina Mitrașca și Vasile Bărburaș, cu participarea elevilor din clasele a IX-a și a XI-a. O contribuție mai deosebit la acest spectacol a avut-o elevul Robert Hudema din clasa a IX-a, poet și interpret vocal și instrumental, alături de colegii săi Adina Miterici, Andreea Chiorean și Andrei Marchiș. Sonorizarea spectacolului a fost asigurată de Teodor Pop și Marian Mezei. Spectacolul a debutat cu intonarea Imnului de stat al României.

DSC00646În fața unui numeros public, oficialități ale orașului, directorul liceului, profesori, părinți și elevi, pe scenă a evoluat Corul Liceului Tehnologic, pregătit de profesorul de religie Vasile Bărburaș, acompaniat la clape de elevul Robert Hudema. Coriștii au interpretat cu mult talent binecunoscutele cântece patriotice: ”Treceți batalioane române Carpații”, ”Drum bun toba bate”, ”Limba noastră”, ”Așa-i românul”, ”Doamne ocrotește-i pe români”, ”Frați români din lumea-ntreagă”, impresionând în mod deosebit spectatorii, creând  momente de înaltă simțire patriotică.

DSC00635Elevii au prezentat aspecte privind pregătirea Marii Unirii, desfășurarea Marii Adunări Naționale de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, contribuția unor oameni politici și patrioți români la înfăptuirea Unirii și au fost recitate un grupaj de poezii patriotice. S-a dat citire Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 prin care ”Adunarea Națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Românească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți decretează Unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România”.

Lia-Florica Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 27, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.