ONG-urile şi instituţiile sătmărene au marcat Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii

Serviciul Public de Asistență Socială, în calitate de coordonator al Rețelei locale de acțiune împotriva violenței în familie Satu Mare formată din specialiști din cadrul instituțiilor locale și ai ONG-urilor: Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Poliţia Locală Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Fundația Artemis, Organizaţia Caritas Satu Mare, Asociaţia Stea şi Colegiul Asistenţilor Sociali Satu Mare a organizat ca în fiecare an, în data de 25.11.2015 o campanie pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii.

big_12107999_1525216257797504_1581698412614774800_nAceastă campanie a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a importanței schimbării atitudinii și a comportamentului în rândul oamenilor pentru a preveni și a reduce violența împotriva femeii.

Încercările de a pune capăt și de a răspunde violenței trebuie să protejeze și să promoveze drepturile femeii, să-i confere acesteia putere de a acționa. Programele și inițiativele existente pentru prevenirea și intervenția în cazurile de violență trebuie întărite și susținute.

Prin activitățile organizate în cadrul campaniei din acest an am dorit să informăm femeile dar și comunitatea în general cu privire la legislația existentă care protejează victimele, să încurajăm atât femeile abuzate cât și persoanele din jurul lor să acționeze, să ceară suport, să nu rămână indiferente.

Astfel, programul stabilit pentru acest an a fost următorul :

Miercuri 25.11.2015 au avut loc Campanii de informare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței domestice în mai multe fabrici din oraș, astfel, un număr de aproximativ 400 persoane au beneficiat de informare cu privire la acest fenomen cât şi de serviciile specializate pe care le pot accesa potenţialele victime :

ora 15.00 -întâlnire cu angajații societății comerciale Inedit Fashion unde au fost prezenți specialiști din cadrul SPAS Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Satu Mare și Colegiul Asistenților Sociali – Filiala Satu Mare

ora 15.30 -întâlnire cu angajații de la SC Mondiala SA unde au fost prezenți specialiști de la SPAS Satu Mare și Inspectoratul de Poliție Judeţean Satu Mare.

ora.15.30 – întâlnirea specialiştilor din cadrul SPAS Satu Mare, Serviciul Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu angajaţii Societăţii Diasim.

Miercuri – 25.11.2015, ora 11.00 – a avut loc o sesiune de informare „Fenomenul violenței domestice”- adresată deținuților din Penitenciarul Satu Mare

Ora 12.30- a fost organizat un workshop Violența în familie NU ESTE O POVESTE -adresat specialiștilor din cadrul Rețelei locale de acțiune împotriva violenței în familie Satu Mare unde au fost invitați membrii rețelei . Organizatorii sunt Penitenciarul Satu Mare în colaborare cu Penitenciarul Baia Mare și ASSOC Baia Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 30, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.