Programul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie, de la Satu Mare şi Carei

În judeţul Satu Mare, în data de 1 Decembrie 2015, marţi, vor avea loc manifestări festive şi artistice organizate în cinstea Zilei Naţionale a României, după cum urmează:

1 decOra 10.00: Carei: Depuneri de coroane de flori la ansamblul Monumental Ostașului Român și la bustul regelui Ferdinand, la care va participa conducerea județului în frunte cu prefectul județului dr. Eugeniu Avram;

Satu Mare: Depuneri de jerbe la bustul lui Mihai Viteazul, ora 11.30, la bustul lui Avram Iancu, ora 12.00, la bustul lui Corneliu Coposu, la 12.15, bustul lui I.C. Brătianu, ora 12.30, la bustul lui Iuliu Maniu la ora 12.45.

Începând cu ora 13.00 la statuia dr. Vasile Lucaciu se va desfășura slujba arhierească cu ceremonial militar și depuneri de coroane.

La ora 14.00 la Statuia Ostașului Român se va desfășura un moment festiv cu participarea Corului din Finteușu Mare și o Paradă militară, cu tehnica din dotare a unităților M.Ap.N. și M.A.I.

La ora 15.00 va avea loc lansarea de carte „Eroii Neamului” la al XXV-lea pas – Indici bibliografici și popas de suflet – Muzeul Județean Satu Mare.

Între orele 15.00 și 17.00 pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor se va desfășura un program artistic cu interpreți de muzică populară, folk și colinde.

Ora 17.00 recital Ștefan Hrușcă, Piața 25 Octombrie.

La ora 18.00 – Retragerea cu torțe, pornind din Centrul Nou, asigurată de detașamentele din cadrul Garnizoanei Satu Mare, se va porni iluminatul public ornamental cu ocazia Sărbătorii de Iarnă, la bradul din Piața Libertății, iar la ora 18.30 participanții sunt invitați la un concert festiv dedicat Zilei Naționale a României la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 30, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.