A fost lansat volumul „Eroii Neamului” la al XXV-lea pas, indici bibliografici și popas de suflet”

Marţi, 1 Decembrie de la ora 15.00, la Muzeul Județean Satu Mare a avut loc lansarea nrumărului 25 a revistei „Eroii Neamului” și a volumului „Eroii Neamului” la al XXV-lea pas, indici bibliografici și popas de suflet”, Editura Citadela Satu Mare. Evenimentul a fost onorat de participarea prefectului județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram şi a primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.

DSC_0090După intonarea Imnului de stat al României au luat cuvântul dr. Daniela Bălu, moderatoarea evenimentului. Dr. Eugeniu Avram a mulțumit col. (r) Voicu Șichet pentru munca deosebită pe care o depune în coordonarea redacției revistei. Au fost felicitați toți colaboratorii revistei. De-a lungul anilor revista a adus în prim plan momente importante ale istoriei județului Satu Mare, ca parte a istoriei naționale a tuturor românilor. Dr. Dorel Coica la rândul său i-a felicitat pe toți care contribuie la editarea revistei. Ei contribuie la o mai bună cunoaștere a istoriei neamului românesc.

Colonelul (r) Voicu Șichet a dat citire instituțiilor și persoanelor distinse cu Diplome de excelență, inclusiv a sponsorilor care au făcut posibilă apariția revistei. Colonelul (r) Nicolae Codreanu a cerut ca această revistă trebuie să fie larg răspândită mai ales în rândul tinerilor. Colaboratorii care scriu la această revistă au dragoste de patrie și sunt naționaliști în sens bun al cuvântului, a spus col. (r) Nicolae Codreanu.

Editorul Aurel Pop a amintit de faptul că anul viitor se vor marca 155 de ani de presă sătmăreană. Ar fi bine ca să se elaboreze o istorie a presei sătmărene. Dr. George Vulturescu a considerat că „Eroii Neamului” este o revistă deosebită. A vorbit despre necesitatea reamplasării statuii Ostașului Român la Satu Mare, un simbol care ne unește pe toți românii. Revista trece în revistă toată istoria municipiului Satu Mare. Este mare nevoie de materiale cu veteranii de război care sunt tot mai puțini de la un an la altul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 2, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.