Satu Mare are asigurate toate condițiile pentru soluţionarea situaţiilor de urgenţă

Vineri, 4 decembrie, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean s-a desfășurat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Ședința a fost condusă de prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram. Au participat subprefectul Tamas Altfatter, consilierul Raul Băbțan, șeful ISU „Someș” Satu Mare, dr. colonel Dan Gheorghe, șeful IPJ Satu Mare, comisar șef Vlad Florentin, șefi de instituții cu competență în privința aspectelor legate de rezolvarea unor situații de urgență.

DSC00695Principalul punct de pe ordinea de zi a fost prezentarea Planului propriu de măsuri pentru situații de urgență în județul Satu Mare precum și adoptarea Planului de măsuri pentru asigurarea siguranței cetățeanului pe anul 2015-2016. Materialele discutate la ordinea de zi au fost prezentate de col. dr. Dan Gheorghe. Au contribuit la discutarea acestora cu măsuri specifice reprezentanți de la Drumurile Naționale, Drumurile Județene, Electrica, Apaserv, Direcția de Sănătate Publică, Ambulanța, Inspectoratul Școlar Județean, Apele Române.

S-a subliniat în județul Satu Mare sunt asigurate toate condițiile pentru ca orice situație de urgență să poată fi preîntâmpinată prin asigurarea continuității permanente a conducerii instituțiilor 24 ore din 24 ore, existența unei campanii de informare publică a cetățenilor, asigurarea unor informații preventive, colaborare cu voluntarii, realizarea legăturii instituționale cu ceilalți factori precum și asigurarea unei transparențe a acțiunilor prin mediatizarea acestora.

Pentru perioada de iarnă care urmează s-au montat indicatoare rutiere specifice anotimpului, există pregătite 26 de utilaje asigurându-se permanență atât la drumurile naționale cât și la drumurile județene. Pentru deszăpezire drumurile județene au fost împărțite în patru zone, existând 35 utilaje și peste 25 tone de material antiderapant. Toate activitățile întreprinse sunt în colaborare cu Poliția Rutieră.

S-au constituit echipe de intervenție la Electrica, aceasta face apel la sistarea pe cât se poate a unor lucrări de săpături în perioada imediat următoare pentru a nu afecta sistemele și cablurile electrice din subteran. În acest sens există o colaborare bună între Electrica și Apaserv pentru ca alimentarea cu energie electrică să nu afecteze alimentarea cu apă a populației.

S-a subliniat că există stocuri de medicamente suficiente, este organizat transportul special, vaccinuri antigripale precum și serviciul de permanență pentru situații speciale îndreptate către persoanele cu nevoi speciale. Inspectorul Școlar general Călin Durla a arătat că în linii mari școlile sunt pregătite de iarnă în condițiile în care între 20 decembrie și 10 ianuarie este vacanță. În școli este asigurat combustibilul necesar pentru asigurarea căldurii în sălile de clasă.

Au mai prezentat informări reprezentanți ai Apelor Române și Direcția Sanitar Veterinară. În încheiere prefectul dr. Eugeniu Avram a spus că activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost bună, programul prezentat spre aprobare cuprinde toate aspectele legate de asigurarea securității cetățenilor. Membrii comitetului știu fiecare ce au de făcut reușind până în prezent împreună să gestioneze situațiile apărute în județ. „Sperăm să nu fie nevoie să intervenim în situații de urgență pe viitor. Am reușit împreună să gestionăm de fiecare dată problemele apărute. Vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată”, a spus prefectul Eugeniu Avram.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 4, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.