La Biblioteca Județeană Satu Mare are loc miercuri lansarea volumului de versuri pentru copii “Bucuriile iernii“

Biblioteca Judeţeană, sub auspiciile Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează miercuri, 9 decembrie 2015, de la ora 11.00, la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“, lansarea volumului de versuri pentru copii “Bucuriile iernii“. Volumul este semnat de autoarea băimăreancă Adela Dobran și a văzut lumina tiparului la Editura Adenium.

bucuriile ierniiVolumul este cea mai recentă apariție editorială din colecția “Căsuța fermecată“, dedicată celor mici. Autoarea Adela Dobran compune în culori și imagini ce-i atrag pe copii, chiar de la o primă lectură, într-o lume aparte, a fericirii, pe care ei o resimt, mai mult decât oricând, în apropierea Sărbătorilor de iarnă.

Poetă şi psihoterapeut, cu o bogată experienţă, Adela Dobran a creat un volum impresionant, pe înţelesul şi spre delectarea copiilor, care are şi menirea de a-i ajuta pe micuţi să înţeleagă mai bine realitatea din jurul lor. Cartea “Bucuriile Iernii“ propune o continuitate ludico-logică a povestirilor şi poveţelor legate de toate aspectele iernii, fiind completată vizual de o poveste desenată.

Cunoscutul muzician român Gheorghe Zamfir a declarat într-un interviu: „Citindu-i povestioarele în versuri, am rămas uluit de ușurința cu care Adela Dobran debordează de fericire cu toată ființa ei, ca într-o sonată ce modulează din vibrație în vibrație, până ce te cucerește. Descrierile ei, de o naivitate aparentă, te fac să uiți ce vârstă ai, căci feeria poeziilor sale intră în sufletul oricui, indiferent de vârstă” (sursa: www.adenium.ro).

Volumul a fost lansat de curând la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus“ din  București, dar și în alte orașe din țară, prin intermediul bibliotecilor publice, primind aprecieri pozitive din partea criticilor și a publicului.

La evenimentul de lansare sunt așteptați copiii de toate vârstele, însoțiți de cadre didactice, părinți și bunici.

Adela Dobran este din Baia Mare, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi Facultatea de psihologie “Babeş-Bolyai“ din Cluj Napoca. A mai publicat volumele pentru copii “Tartalap – Zmeul vestit“, “Albinuţa din dulceaţă“ şi “Poveţe cu multe feţe“.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 7, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.