A fost inaugurată intrarea principală a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

În data de 7 decembrie 2015, luni, în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, managerului Spitalului Județean, Marcela Papici, directorului medical  dr. Paula Mare, a fost inaugurată și dată în folosință intrarea principală, cu toate anexele necesare conform ultimelor standarde europene.

1Managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici a subliniat importanța realizării acestui obiectiv în care în mod civilizat și decent bolnavii vor găsi tot de ce au nevoie în timpul internării lor fără să fie nevoiţi să iasă din perimetrul spitalului. Aici va funcționa o zonă comercială și se va face legătura cu afișierul spitalului și spațiul destinat internărilor, realizându-se un circuit mai bun între secții.

DSC_00164Adrian Ștef a spus că prin această investiție se continuă modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Această intrare este la nivel european, avându-se în vedere că aici pacienții vor găsi tot de ce au nevoie pe perioada șederii în spital. S-a acordat atenție și curții spitalului, amenajându-se aici 88 locuri de parcare. S-a rezolvat iluminatul public, s-au asfaltat aleile și s-a amenajat chiar și un teren de joacă pentru copii. Suma alocată pentru aceste modernizări este de aproximativ 400.000 de lei pentru interior și 800.000 de lei pentru dotările exterioare.

3

4

7

6Mircea Govor a arătat că activitatea bună desfășurată de Consiliul Județean se vede din realizări, s-a continuat substanțial cu modernizarea condițiilor din toate spitalele din județ. Această intrare cu dotările ce le va avea în luna ianuarie a fost făcută împreună cu Adrian Ștef, inspirându-se de la o clinică din Austria. Astfel de modernizări vor fi continuate și la Spitalul Județean. Mircea Govor a încheiat spunând că anul 2015 a fost un an de excepție pentru Consiliul Județean Satu Mare prin care s-a reușit să se inaugureze numeroase dotări și reabilitări  în toate instituțiile de sănătate și nu numai.

Valoarea toatală a lucrărilor este de 475.398 lei, inclusiv TVA, din bugetul Județului Satu Mare.

Holul existent a fost reintrodus în funcţiune prin: demolarea unor pereţi despărţitori din tâmplărie PVC, demolarea unor parapeţi de zidărie, fără a se afecta structura de rezistenţă a construcţiei existente; demolarea pardoselilor existente din dale de mozaic în vederea refacerii acestora cu gresie antiderapanta de interior; refacerea parţială a finisajelor la pereţi şi plafoane.

Au fost reparate tencuielile existente; s-a zugrăvit cu vopsea lavabilă de interior şi unele zone au fost placate cu cărămidă aparentă. Grupurile sanitare au fost placate cu faianţă, s-au montat profile metalice de protecţie la canturile pereţilor şi grinzilor.

S-a realizat plafon fals din ghips carton pe structura metalică la grupurile sanitare şi pe structura metalica la parterul existent, la 3 metri înălţime.

A fost schimbată tâmplăria interioară şi exterioară cu profile din aluminiu cu geam termopan la holuri, PVC la grupurile sanitare.

S-a extins spaţiul prin realizarea unei copertine pentru protejarea accesului şi extinderea holului, precum şi crearea unui spaţiu comercial.

În extinderea propusă au fost realizate următoarele finisaje interioare:

Pereţi: tencuirea şi zugrăvirea cu vopsea lavabilă de interior şi placarea unor zone cu caramidă aparentă.

Pardoseli: gresie antiderapantă de interior

Plafoane: plafon fals realizat din ghips carton pe structura metalică şi zugraveală cu vopsea lavabilă de interior

Tâmplărie: profile din aluminiu cu geam termopan la holuri.

Finisajele exterioare:

Pereţii exteriori propuşi vor fi izolaţi cu polistiren grafitat şi ignifugat de 12 cm grosime, iar spaleţii cu 5 cm grosime; placare cu cărămidă aparentă şi tencuială decorativă de exterior.

Stâlpi copertină: stâlpi metalici vopsiţi în câmp electrostatic.

Copertină: placaj profile din aluminiu montate pe structura metalică la plafon; placaj din tablă tip bond montat pe structura metalică.

Pardoseli: Gresie antiderapantă de exterior la terasa de intrare şi la rampă; gresie antiderapantă de exterior tip treaptă cu caneluri antiderapante.

Tâmplărie: profile din aluminiu şi perete cortină montat pe schelet metalic cu geam termopan; uşile exterioare acţionate electric; luminătoarele din acoperiş din tâmplărie de aluminiu cu geam tip policarbonat.

Instalaţii sanitare: grupurile sanitare racordate la reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare existente.

Instalaţii de încălzire şi răcire: radiatoare și aparate de aer condiționat

Instalaţii electrice: instalaţia electrică pentru iluminat şi prize racordată la tabloul general existent al spitalului.

Astfel, zona refuncţionalizată şi în extindere vor putea deservi următoarele funcţiuni: windfang intrare, hol, cu următoarele funcţiuni: aşteptare – 24 locuri pe scaune modulare; bufet de incintă (mici gustări, băuturi răcoritoare, cafea, etc.); 5 mese tip fast food – 20 locuri pe scaune; spaţiu comercial; fişier; grupuri sanitare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 7, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.