Adrian Ştef: Voi promova oricare sătmărean talentat care participă la orice eveniment

Consiliul Județean Satu Mare, prin reprezentantul său legal, își prezintă oficial scuze pentru neînțelegerile generate de campania de susținere a tinerei Tincuța Fernea care participă în acest sezon la emisiunea-concurs ”Vocea României”.

Adi StefJudețul Satu Mare, prin propria-i strategie de dezvoltare a județului, își propune susținerea tinerilor la orice tip de evenimente sau competiții ar participa în domenii precum cultură, educație și sport. Consiliul Județean Satu Mare prin natura atribuțiilor sale organizează evenimente în aceste domenii cu scopul de a promova și susține tinerele talente care pornesc pe drumul propriei cariere. Pe lângă evenimentele pe care le organizăm, susținem o instituție de prestigiu a Județului Satu Mare, și anume Şcoala de Arte Satu Mare, unitate de învăţământ care are înregistraţi anual aproximativ 500 de elevi care îşi doresc să se formeze şi să se educe în spiritul artei, a dezvoltării aptitudinilor şi talentelor, indiferent de vârstă, categorie socială sau profesională la următoarele discipline: canto clasic, muzică ușoară, pian, vioară, orgă electronică, acordeon, chitară, instrumente de suflat și percuție, actorie, dans clasic și de societate, arte plastice, design vestimentar, ansamblu instrumental, studii de teoria muzicii.

În opinia mea, toți tinerii sunt foarte importanți și mai ales susținerea acestora pentru un debut bine meritat în concordanță cu munca depusă. În ceea ce privește muzica ușoară în ultimii ani s-au evidențiat trei elevi ai Școlii de Arte Satu Mare: Tudor Toduț, Bogdan Bratiș și acum, Tincuța Fernea.

Cu privire la articolul apărut pe blogul lui Tudor Chirilă doresc să precizez faptul că NU am ținut o conferință de presă aparte pentru Tincuța Fernea. Într-adevăr în data de 24 noiembrie am susținut o conferință de presă cu tematica – 110 ani de învățământ artistic în Județul Satu Mare prin Școala de Arte Satu Mare – conferință care a avut ca subpunct și subiectul legat de Tincuța Fernea și susținerea Județului Satu Mare pentru aceasta, în contextul acestui eveniment aniversar, aducând prin acest demers un omagiu dascălilor și cursanților școlii. Cu toate că în cazul lui Bogdan Bratiș am făcut o conferință de presă aparte atunci când ne-am declarat susținerea, realizând materiele de promovare, realizând un precedent.

Județul Satu Mare are un respect deosebit față de toți antrenorii din emisiunea-concurs ”Vocea României”  și mai ales pentru Tudor Chirilă și trupa Vama a cărui solist este. Menționăm și faptul că ne-am bucurat foarte mult să avem trupa Vama, în județul nostru atunci când a susținut un concert extraordinar la prima ediție a Zilelor Județului Satu Mare, un eveniment unic în România. Știm cât este de îndrăgită această trupă la noi în județ și cu atât mai mult am fost încântați de faptul că Tudor Chirilă este antrenorul sătmărencei noastre, Tincuța.

Domnule Chirilă, îmi cer scuze pentru faptul că v-am folosit imaginea!

Domnule Moga, îmi cer scuze că v-am folosit imaginea!

PRO TV, îmi cer scuze că v-am folosit imaginea!

Ne cerem scuze pentru faptul că v-am folosit imaginea, mai ales fără un acord prealabil, însă euforia a fost foarte mare știind că sătmăreanca noastră vă este la fel de dragă ca și nouă.

Prin cele întâmplate nu doresc să afectez imaginea nimănui, nici a antrenorilor Marius Moga și Tudor Chirilă, nici a postului PRO TV și mai ales a Tincuței Fernea. Nu doresc să ne facem niciun fel de campanie și cu atât mai puțin una politică.

Voi promova oricare sătmărean talentat care participă la orice tip de eveniment.

De ce un oraș/un județ nu poate fi un model pentru modul în care își susține un concetățean?! Ospitalitatea este tradiția județului Satu Mare! Noi, sătmărenii așa am fost mereu în ciuda diversității etnice, religioase sau a tradițiilor total diferte, mereu uniți și așa vom rămâne.

Dragi sătmăreni, credeți că am greșit? În locul meu nu ați fi procedat la fel?!

Nu este normal ca în calitate de președinte al Consiliului Județean Satu Mare să susțin cu toată tăria, o tânără talentată sătmăreancă? Oamenii acestui județ mi-au încredințat mandatul conștiințelor lor ca să-i reprezint și să-i susțin în orice împrejurare. Asta am făcut întotdeauna și asta fac și acum.

Dacă Dumneavoastră considerați că am greșit, vă rog să mă iertați! Vă mulțumesc pentru solidaritatea de care ați dat dovadă în fața întregii țări.

Doresc să adresez pe această cale rugămintea către toate trusturile de media și toți sătmărenii de a nu mai distribui materialele de promovare pe care sunt însemnele PRO TV, ”Vocea României”  și pozele antrenorilor, indiferent care sunt ele – afișe, flyere, out-door-uri, spoturi video sau audio.

Mizăm pe fair-play și pe profesionalismul juriului și oricât de mult ne-o dorim pe Tincuța câștigătoare, fie să câștige cel mai bun! Eu, în schimb, îi țin pumnii Tincuței și în etapa următoare și sper să devină următoarea voce a României.

Cu considerație,

Președintele Consiliului Județean Satu Mare,  Adrian Ștef

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 8, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.