Beneficiarii Centrului Social de Urgenţă pentru Adulţi Satu Mare au primit prima masă caldă gratuită

Luna decembrie, luna cadourilor şi bucuriilor a debutat la Centrul Social de Urgenţă pentru Adulţi Satu Mare prin oferirea primei mese calde gratuite. Dacă până în prezent beneficiarii Centrului Social de Urgenţă Satu Mare au servit la centru doar hrană rece sub formă de cină şi mic dejun, începând cu această lună prin bunăvoinţa unor oameni de suflet, voluntari organizaţi în cadrul Asociaţiei „O Masă Caldă” vor avea parte de o masă caldă o dată pe săptămână.

big_dscn2284Vineri, 4 decembrie 2015, 65 de beneficiari ai Centrului Social de Urgenţă pentru Adulţi Satu Mare din subordinea Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare au beneficiat de prima masă caldă gratuită, oferită de o asociaţie constituită în acest scop nobil, nu şi de către persoane fizice mărinimoase. Meniul pregătit a constat în macaroane cu legume şi piept de pui. Ingredientele folosite au fost achiziţionate de la producători locali.

Asociaţia „O Masă Caldă” funcţionează în 7 cantine din Cluj-Napoca, București, Bistrița şi, de acum, şi în Satu Mare, oferind săptămânal în jur de 500 de mese calde gratuite pentru copii, oameni fără adăpost și pensionari. Activitatea Asociaţiei a demarat în iunie 2013 şi se bazează exclusiv pe voluntariat și donații, dar şi pe un management inteligent: 2 lei o masă caldă cu carne, legume și carbohidrați.

În municipiul Satu Mare, voluntarii vor pregăti în fiecare vineri, între orele 14.00-16.00, o masă caldă pentru oamenii fără adapost aflaţi în evidenţa Centrului Social de Urgenţă Satu Mare din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială al Municipiului Satu Mare. Cantina pusă la dispoziţia voluntarilor aparţine Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Satu Mare iar transportul caserolelor la beneficiari este asigurat de către Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare.

Sătmărenii interesaţi, pot contribui la activitatea Asociaţiei prin participarea, ca voluntari, la pregătirea mesei, sau prin donaţii.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre acest proiect pot accesa site-ul www.omasacalda.ro, şi pagina de Facebook/O Masa Calda.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 9, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.