Operaţie de reconstrucţie a articulaţiei genunchiului, în premieră la SJU Satu Mare

Diversificarea, dar mai ales creşterea calităţii serviciilor medicale acordate cetăţenilor judeţului, este o preocupare constantă a personalului Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Un exemplu în acest sens este intervenţia chirurgicală, efectuată în premieră absolută la SJU Satu Mare în urmă cu câteva zile.

20151209_111910Astfel, o echipă de medici, coordonată de dr. Răzvan Aniţaş, medic specialist ortoped, a efectuat o operaţie de „reconstrucţie de ligamente încrucişate anterioare a articulaţiei genunchiului”. Este o intervenţie chirurgicală de acurateţe, cu un grad ridicat de dificultate, care durează în medie o oră şi jumătate, menită să redea stabilitate şi mobilitate genunchiului afectat. Operaţia se face artroscopic, cu o minimă incizie, durata spitalizării este de 4-7 zile, iar recuperarea începe imediat după intervenţie.

Rupturile de ligamente apar frecvent la sportivi, în special la cei care practică tenis, fotbal, baschet, schi, dar şi accidental la cei care suferă diverse traumatisme la nivelul articulaţiei. Pacientul operat la Satu Mare are 25 de ani, a suferit o accidentare pe terenul de fotbal şi se simte bine după intervenţie.

Prin efectuarea acestei intervenţii chirurgicale la SJU Satu Mare, avantajul pentru cetăţenii judeţului nostru cu acest gen de probleme medicale este unul mare. Astfel, se reduce timpul de aşteptare, la fel şi costurile deplasării în altă localitate, iar controalele se pot face ritmic în Ambulatoriul de specialitate.

Operaţia, de regulă, este efectuată în centrele universitare, în clinicile de specialitate, cu o programare prealabilă.

Dr. Răzvan Aniţaş, cel care a efectuat această operaţie, este absolvent al UMF Cluj Napoca, are 32 de ani şi îşi desfăşoară activitate în cadrul secţiei de Ortopedie, iar în fiecare zi de vineri poate fi găsit în Ambulatoriul de Specialitate, cabinetul de ortopedie. Dr. Aniţaş şi-a efectuat rezidenţiatul la Cluj dar urmat mai multe cursuri de specializare în clinici renumite din străinătate, ultima dată la Viena unde s-a specializat în artroscopia articulaţiei genunchiului şi umărului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 10, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.