Proiectul „Îmbunătățirea activităților de transport transfrontalier prin ciclism”, la final

În data de 11 decembrie, la Satu Mare a avut loc finalizarea proiectului BICYCLE-TRACE – pe două roți între Turulung și Magosliget, ce a avut o durată de implementare între 15 decembrie 2012 și 14 decembrie 2015. Partenerul Lider a fost Consiliul Județean Satu Mare, în parteneriat cu Direcția Apelor Tisa Superioară Nyiregyháza-Ungaria, Societatea Carpatino-Ardeleană Satu Mare și Administrația Bazinelor de apă Someș-Tisa.

DSC00735La conferinţa de încheiere a proiectului au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, Ivanyicki István din partea Direcției Apelor Someș-Tisa, Antal Luigort din partea maghiară și specialiști care au realizat proiectul. Adrian Ștef a subliniat importanța pentru Satu Mare a acestui proiect care pe lângă alte avantaje contribuie și la dezvoltarea și reabilitarea infrastructurii în cadrul Uniunii Europene. „În Satu Mare sunt mulți iubitori ai ciclismului ca formă de relaxare și turism. Vom continua colaborarea cu partenerii maghiari în acest sens. Este al doilea proiect, primul fiind pe Someș, astfel legăm țările noastre și prin piste de biciclete”, a spus Adrian Ștef.

DSC00738Principalul obiectiv propus a fost realizarea unei piste transfrontaliere pentru cicliști de-a lungul râului Tur, începând de la Turulung și până la localitatea Kishodod, după care se va racorda la Magosliget de pista pentru cicliști existentă, de-a lungul râului Tisa. La aceasta se adaugă îmbunătățirea accesibilității la atracțiile turistice din zonă și reabilitarea și dotarea cantonului Turulung, pentru întreținerea digurilor din zonă, cu cinci motocoase, trei motoferăstraie, servind în același timp și ca punct de informare pentru cicliști. Bugetul aferent a fost de 177.253,00 euro.

În finalul evenimentului au fost prezentate imagini din teren, aspecte privind realizarea acestui proiect de importanță locală.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 11, 2015. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.