Vineri, 11 decembrie 2015, în incinta sucursalei Băncii Românești din Piața Libertății a avut loc vernisajul expoziției de pictură și sculptură a artistului plastic Romeo Moldovan din Cluj. Expoziţia este intitulată „Bijuterii de interior” .
Managerul sucursalei Satu Mare a Băncii Româneşti, Rodica Gabriela Pop, a mulțumit celor care au onorat cu prezența această expoziție pe care a numit-o un eveniment de suflet și a anunțat hotărârea instituției de a reveni la un mai vechi obicei, acela de a găzdui și în viitor asemenea evenimente. Tradiția s-a întrerupt odată cu criza economică. Acum sunt toate condițiile propice pentru continuarea tradiției, și speră că și alți artiști vor alege acest loc pentru a-și expune lucrările. Ei vor expune în funcție de spațiul aflat la dispoziție.
Artistul plastic clujean Romeo Moldovan s-a prezentat publicului și a vorbit despre drumul pe care l-a parcurs de la grafică și până la hologramă, pictură și sculptură. Piesele expuse, a spus artistul, au funcția de decor de interior, un adevăr de care ne-am convins vizitând expoziția. Ne-am convins că realizarea tablourilor necesită mult talent și fantezie, realizarea lor se face într-un stil foarte propriu. Artistul a ales să vorbească puțin despre creațiile sale lăsând ca ele să vorbește de la sine. Au reținut atenția piesele sculptate în lemn de nuc, ce lasă vizitatorului libertatea de a călători cu imaginația, admirând finețea finisajelor.
Romeo Moldovan este originar din localitatea suceveană Horodniceni, unde s-a născut la 11 aprilie 1959. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. Din 1990 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. În 1993 a fost propus pentru „Premiul Uniunii Artiștilor Plastici” secțiunea tineret. A expus la numeroase expoziții de grup, la Baia Mare, Oradea, București, Sibiu, dar și în străinătate la Moscova și Sidelfingen în Germania. Personal a expus la Galeria Orizont în București (1993), Galeria Mare din Oradea (1994), Galeria UAP Cluj-Napoca și alte expoziții la București și Debrecen (Ungaria). În 2004 a expus la Unicredit Țiriac Bank din Satu Mare, iar în 2014 la Galeria UAP din Sibiu. Pe fișa de prezentare a artistului mai sunt trecute o serie de colaborări, în 1985 la micromonumente de la intrarea în orașul Carei, în 1990 secenografie, modelaj figurativ, „Cezara”, ecranizare TVR, simpozioane, competiții de artă în Germania dar și în Japonia la Osaka. Lucrările artistului se regăsesc în colecții particulare în Austria, Belgia, Canada, Elveția, Germania, Izrael, Ungaria și bineînțeles în România.