Dosare penale pentru furt şi tăieri ilegale de arbori la Batarci, Comlăuşa şi Certeze

În data de 11.12.2015, poliţiştii Secţiei Rurale Gherţa Mică împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Batarci, au efectuat o acţiune pe linie silvică, pe raza comunei Batarci.

arbori-800x450Cu această ocazie a fost identificat numitul B. Ioan de 54 ani, în timp ce transporta cu tractorul un număr de 56 arbori, fără a deţine forme legale. Din verificarile efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că arborii au fost tăiaţi fără drept, din zona numită „Rudos”, aparţinând comunei Batarci, cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 600 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Tot în cadrul acţiunii, a fost identificat numitul R. Ioan din Comlăuşa, care transporta cu caruţa cantitatea de 1,2 metri cubi lemn de foc fasonat, de esenţă răşinoase, Şi faţă de acesta, oamenii legii au luat măsura sancţionării contravenţionale.

În data de 11.12.2015, în jurul orelor 19:00, poliţiştii Secţiei Rurale Negreşti Oaş au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat de 51 ani, din Certeze, despre faptul că nişte necunoscuţi sustrag material lemnos din zona numită  ”Brebi”, aparţinînd comunei Certeze.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului,l-au identificat pe S. Dorin de 29 ani, care a tăiat şi sustras cantitatea de 5m3, material lemnos de esenţă fag, cauzând un prejudiciu în valoare de 825 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 14, 2015. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.