Artistul plastic şi profesorul sătmărean Gergely Csaba a deschis o expoziţie la Casa Corpului Didactic

Luni, 14 decembrie, la Casa Corpului Didactic Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Gergely Csaba. Evenimentul se încadrează în tradiția Casei Corpului Didactic Satu Mare de a găzdui expoziții ale cadrelor didactice, Gergely Csaba fiind profesor de matematică.

1La vernisaj au participat directorul Casei Corpului Didactic Satu Mare, prof. dr. Ioan Viman, profesorul Ioan Nistor, vicepreședintele UAP Satu Mare, Ștefan Tillinger, scriitorul Aurel Pop, colegi, prieteni ai artistului, numeroși iubitori de artă. A participat ca invitat de onoare Grupul vocal de la Școala Gimnazială Nr.1 din Negrești-Oaș.

2Gergely Csaba și-a făcut studiile în specialitatea matematică-fizică la Baia Mare. A studiat pictura cu artista Liteczki Klara care a avut asupra sa o influență benefică. În 1971 a devenit membru al Asociației Artiștilor Plastici Sătmăreni, iar din 2009 este președintele al acestei asociații. A ilustrat numeroase albume: „Drumul Crucii”, „Culegere de cântece”, „Album de grafică”. A realizat picturi în bisericile din Andrid și Odoreu.

3

4

5A fost premiat de Consiliul Județean Satu Mare în 2010, ca recunoaștere a activității sale laborioase. A participat la numeroase expoziții la Baia Mare, Cluj-Napoca, Târg Mureș, Nyiregyhaza, Negrești-Oaș, Csenger, București, Tășnad. Este organizatorul taberelor de creație din județul Satu Mare. Are lucrări în ulei, tuș, sepia cu peisaje, portrete , flori, natură etc.

6

7

8

9Activitatea sa didactică s-a desfășurat la școala din Moftinu Mare şi la Şcolile gimnaziale „Lucian Blaga” şi „Ion Creangă” din Satu Mare. „Aici, în această expoziție avem ceva deosebit, este demn de lăudat că după orele de predare de la clasă prietenul nostru să mai aibă rezervă sufletească să creeze aceste opere de artă. Ele te inspiră la poezie. Promit ca la următoarea expoziție a lui să vin cu câteva poeme inspirate din picturile sale”, a spus poetul Ioan Nistor despre creaţiile lui Gergely Csaba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 14, 2015. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.