UDMR Satu Mare nu acceptă înfiinţarea la Tăşnad a unui centru de migraţie fără consultarea cetăţenilor

Ministrul Afacerior Interne a anunțat ca în orașul Tășnad va înființa un centru de migrație în următoarea perioadă. MAI și-a dat acceptul cu această decizie propunerii Inspectoratul General pentru Imigrări, care a ales localitatea din județul Satu Mare pentru înființarea unui astfel de centru.

Pataki-CsabaBiroul de presă UDMR Satu Mare precizează că până la momentul de față nu sunt cunoscute argumentele clare ale ministerului în legătură cu alegerea locației din județul nostru dar nici partea financiară a proiectului nu este cristalizată. În legătură cu aceste aspecte, Organizația Județeană UDMR Satu Mare inițiază o consultare a populației orașului Tășnad și a localităților limitrofe.

„UDMR nu este de acord cu faptul că ministerul a luat decizia de înființare a unui centru de migrație în orașul Tășnad fără consultarea cetățenilor orașului. Credem că locuitorii acestui oraș cu potențial turistic ridicat își pot exprima o părere foarte fermă despre această decizie, iar instituțiile abilitate trebuie să le dea dreptul de a-și exprima acestă părere. În următoarele zile vom chestiona locuitorii orașului și a localităților limitrofe despre aceste decizii foarte importante. Locuitorii acestei zone trebuie să conștientizeze că părerea lor contează foarte mult, iar UDMR le va ajuta să le și exprime”, a informat Pataki Csaba, președintele Organizației Județene UDMR Satu Mare.

În următoarele zile, pe parcursul consultării cetățenilor cu ajutorul chestionarelor, voluntarii UDMR vor ajunge la cât mai mulți locuitori ai orașului și ai localităților limitrofe, ca ei să-și poată exprima părerea despre această temă în număr cât mai mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 decembrie 2015. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.